• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehirde Hububat ve Ticaret Borsası açıldı
18 Ekim 2015 Pazar 13:44

Seydişehir'de Hububat ve Ticaret Borsası açıldı

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından Mayıs ayında yapımına başlanılan Hububat ve Ticaret Borsası düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Askerlik Şube Başkanı Fırat Ekinci, İlçe Emniyet müdürü Erkan Aydoğan, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel, STK örgüt temsilcileri ve davetliler katıldı.

Seçim beyannamesinde vaat ettiği projeleri bir bir hayata geçirdiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Projelerimizde Hububat ve Ticaret Borsası vardı. Köylülerimizin rahatlıkla mallarını getirebilecekleri değerini hububat binasında ölçtürüp tarttırıp esnafa satabileceklerini söylemiştik. Mayıs’ın 7’sinde temelini attık. 17 Temmuzda ilk etap olan 5 merkezin inşaatını tamamladık ve harman döneminde çiftçilerimizin hizmetine açtık. Kısa bir süre sonra diğer 5 etabı da tamamladıktan sonra bugün itibari ile projemiz tamamlandı. Yaklaşık 3 milyon TL değerinde olan bir proje Seydişehir’in hizmetine kazandırıldı” dedi. Vaat etmiş olduğu bir çok projenin bir çoğuna başladıklarını ve bunların bir çoğunun ya tamamlandığını, yada bitme aşamasında olduğunu kaydeden Başkan Tutal, “Bu dönemi tamamladığımız zaman Seydişehir’in çehresini değiştirecek farklılıkları sizler gözlemleyeceksiniz. Kuğulu Projesinde Kalkınma Bakanlığı devrede, devlet su işleri çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah biz sizlerin boynunu eğdirmeyip, yüzlerini kara çıkarmayacağız. Biz kendimize güveniyoruz. Yaptıklarımız önümüzdeki 3,5 yılda yapacaklarımızın teminatıdır” şeklinde konuştu.

Seydişehir’in her bölgesini altında kaplasak, cennet bahçesi gibi donatmış olsak, ülkede bir iktidar boşluğu oluştuğunda sıkıntılar yaşayacağını ifade eden Başkan Tutal, “Ülkemiz üzerinde ciddi oyunlar oynanmakta. Ülkemizin huzurunu bozmak için bu güzel yurdumuzu Irak ve Suriye’ye döndürmek için şer güçler olanca güçleri ile çalışıyorlar. Bunların, oynanan oyunların bozulmasının en mantıklı en kestirme yollarında birisi bu ülkede ciddi manada güçlü bir iktidarın, güçlü bir hükümetin olmasıdır. İnşallah 1 Kasım’ da sizlerin duası ve desteğiyle Ülkemizde güçlü bir hükümet, güçlü bir iktidar oluşturduğumuz zaman hem ülkemizin gelecekteki selameti açısından hem de bizim Seydişehir için çalıştığımız bu projeler açısından çok faydalı olacaktır. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ise konuşmasında, Seydişehir’de tarımla uğraşanlar için bu tür projeler çok önemli olduğunu belirterek, “Ürünümüzün değer kazanması çok önemli. Bu projelerin il düzeyindeki ilçelerde olması gerekir. Bu tür tesislerde ilerde daha güzel çalışmalar olacak. Bu güzel memlekette çalışmaktan gururluyum ve bu güzel projeye imzasını atan sayın belediye başkanıma teşekkür ederim” dedi.
Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel’in açılış duasının ardından açılış kurdelesi törene katılan protokol üyeleri tarafından kesilerek katılan misafirlere ikramda bulunuldu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA