• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehir’de gaziler günü programı
19 Eylül 2014 Cuma 15:59

Seydişehir’de gaziler günü programı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde “Gaziler Günü” Hükümet Konağı'nda düzenlenen törenle kutlandı.
Konya’nın Seydişehir ilçesinde “Gaziler Günü” Hükümet Konağı'nda düzenlenen törenle kutlandı. 
Tören, Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı Belediye Başkanlığı ve diğer çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Kıdemli Başçavuş Talat Başer yaptı.
Başer konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcileri, şehitler ile birlikte Cumhuriyetin teminatı, temel taşları olduğunu belirterek, “Gazilerimiz, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir, ülkemiz stratejik ve coğrafi konumu nedeni ile bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların tehdidi altındadır. Ancak bilinmelidir ki Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye cumhuriyetini devletini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Anadolu tarih boyunca üzerinde barınmasını bilmeyen ve muktedir olmayan milletlere hiçbir zaman vatan olmamıştır. Türk milleti ise bin seneyi aşkın bir zamandır güç ve kudretiyle Anadolu’yu kendisine ebedi vatan yapmıştır. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine olan ilgisizlik şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve gazi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değeridir. Türk milleti adına ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.
Program şiirlerin okunmasının ardından törene katılan protokol üyelerinin şehitlik ile Seydişehir şehit aileleri ve gazileri derneğini ziyaret etmesi ile sona erdi.
Törene Kaymakam Tuncay Sonel, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Kıdemli Astsubay Kamil Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Emniyet Müdürü Ali Gürbunar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, STK başkanları, gazi ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA