• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehir ve Karapınar’ın su sıkıntısı giderildi
16 Kasım 2015 Pazartesi 14:22

Seydişehir ve Karapınar’ın su sıkıntısı giderildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Seydişehir ve Karapınar merkez mahallelerinde içme ve kullanma su temini çalışmalarının tamamladığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan yerleşim yerlerinin içme ve kullanma su ihtiyaçlarını karşılıyor. Çalışmalar kapsamında Seydişehir ve Karapınar merkez mahallelerinde içme ve kullanma su temini çalışmaları tamamlandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karapınar ilçesi merkez mahallelerinin içme ve kullanma suyunu ilçe sınırlarında bulunan 5 farklı sondaj kuyusundan karşıladığını, fakat 3 adet sondaj kuyusunda arsenik parametresinin yüksek olması nedeniyle suların kimyasal olarak içilmez halde olduğunu belirterek, ilçenin içme ve kullanma suyu yetersizliğinin giderilmesine yönelik çalışma yapıldığını ifade etti. Başkan Akyürek, yapılan çalışmayla derin kuyu su sondajlarından temin edilen suyun mevcut gömme depoya terfi edilerek, içme suyu şebekesine aktarıldığını vurguladı.

Seydişehir İlçe merkezinde de içme ve kullanma su ihtiyacını giderdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, “İçme suyunu 9 adet sondaj kuyusundan ve Kuğulu mevkiinde bulunan kaynaktan karşılıyordu. İlçenin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için Çaltepe mevkiinde bulunan sondaj kuyusu yenilendi ve İçeri Kışlak mevkiine 2 adet yeni sondaj kuyusu açıldı. İçme suyu özellikle yaz aylarında yetersiz olan Seydişehir ilçemizin merkez mahallelerine yeterli ve sürekli içme suyu temini için 3 adet sondaj kuyusu açıldı” ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA