• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehir teröre karşı tek yürek
10 Eylül 2015 Perşembe 11:21

Seydişehir teröre karşı tek yürek

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal , STK Başkanları, Oda Başkanları ve Muhtarlar  terörü lanetleyerek bayrak asma kampanyası başlattı.

Seydişehir Hükümet Konağı önünde düzenlenen basın açıklamasında terörün ülke huzuruna ve bütünlüğüne kastedildiği ve sağ duyunun korunması gerektiği belirtildi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal konuşmasında, ülkemizin son zaman diliminde gerçekten üzücü hadiseler yaşadığını belirterek artık birlik ve beraberliğin zamanı olduğunu ifade etti. Başkan Tutal, “Tarih boyunca bu millet ne zaman ayağa kalkıp güçlense bu tür hadiseleri gözlemledik, okuduk ve yaşıyoruz. Bunlar üzücü hadiseler, toplumsal olan tepkimizi göstermek mecburiyetindeyiz. İnşallah ülkemiz bu tür hadiselerle bir daha karşılaşmaz. Bunlar 3-5 çapulcu. Arkalarında sömürgeci ülkelerin; İsrail’in, Amerika’nın, batı toplumlarının uşaklığını yapan tetikçi bir güruh. Bin yıllık tarih boyunca biz farklı ırklarda olan insanlarla beraber kardeşçe yaşadık. Kardeşane yaşamaya da devam edeceğiz.

Devletimizin askeri, polisi bu çapulculara pabuç bırakmayacak güçtedir. Gerekli olduğunda bu millet kendi evlatlarını, sivil evlatlarını feda etmeye hazırdır. Ama bu yaşanan hadiseler bizim kardeşlik hukukumuzu zedelemeden olması gerekir ki biz bu gün bu kalleşçe saldırılarda hesaplanan millete milleti kırdırma, kardeşi kardeşe kırdırma olaylarına gelmeyelim. Bundan dolayı sabırla metanetle hareket etmek durumundayız. Ben Seydişehirli kardeşlerimize sağduyu, kardeşlik hukukunu ezmeden, birlik, beraberlik içerisinde bu tür tepkileri göstermeye davet ediyorum. Şehitlerimize Yüce Yaratıcıdan rahmet diliyoruz. Onların yakınlarına sabrı cemil diliyoruz. İnşallah bu millet tarih boyunca bu sıkıntılı dönemleri, birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz sayesinde atlatmaya hazırdır ve atlatacaktır. Bu gün beraberce bir arada olmamız bu tepkiyi göstermemiz bunun en güzel örneğidir. Milli birlik, beraberliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızı esnafımıza, iş yerlerimize asmaları için dağıtıyoruz.” Dedi.

Seydişehir Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Uysal ise Basın Açıklamasında şu ifadelere yer verdi..

“TERÖRÜ LANETLİYORUZ...

Vatanımızın ve Milletimizin bölünmez bütünlüğünü bozmak için, zamanında yüz binlerce şehidimizin kanlarıyla suladığı topraklarımızda bugün yine farklı isimlerle farklı yerlerde ama aynı maksatla kargaşa oluşturulmaktadır. Kardeşçe yaşadığımız aynı sofrayı paylaştığımız, kız alıp verdiğimiz halkımızla birliğimizi, dirliğimizi bozarak kötü emellerine ulaşmayı hedeflemektedirler.

Bu savaş, Türk - Kürt savaşı değildir. Bizler yüzyıllardır, Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Arab’ıyla, Sünnisi, Alevisi ile birlikteyiz. Biz Kardeşiz. Ülkemizin üzerine oynanan oyunlar ile kara bulut gibi çöken bu kana susamış tehditkarlar kardeşi kardeşe vurdurmakta; evlat acısı, kardeş acısı yaşatmaktadırlar.

Cennet vatanımızın bir karış toprağına bile fenalık gelmesin diye, Analar ağlamasın, yürekler yanmasın diye askerlerimiz ve polislerimiz şehit düşüyor.  Allah yüce kitabında şehitlerimiz için “Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, Rab'leri katında rızıklanmaktadırlar.” Buyurmaktadır. Biz onları vatan için cennete yolcu ediyoruz.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA