• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehir okuyor
10 Haziran 2013 Pazartesi 14:20

Seydişehir okuyor

Konya'nın Seydişehir ilçesinde "Oku Kitabını Al Altınını" projesi kapsamında öğrenciler tarafından 340 bin kitap okundu.
Seydişehir Kaymakamlığı’nın başlattığı "Oku Kitabını Al Altınını" projesi ile Seydişehirli ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri son beş ayda 340 bin kitap okudu. Beş aylık süre içerisinde her okuldan en çok kitap okuyan ilk üç öğrenci olmak üzere toplam 241 öğrenciye, düzenlenen törenle altın, saat, Mp5 ve Safahat adlı kitap armağan edildi.Özel Seyfettin Dokumacı Okulu’nun salonunda düzenlenen törene, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Seydişehir Emniyet Müdürü Yahya Günay, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi (MF) Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengeloğlu, SÜ Ahmet Cengiz MF Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Seydişehir Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşegül Candan Harmankaya, Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri ile sivil toplum kuruluşları başkanları katıldı.
Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, bu projeyi önceki görev yerlerinde de yaptıklarını ve bununla öğrenciler başta olmak üzere her kesimden insanımızı kitap okumaya özendirmek, kitap okumanın önemini her fırsatta anlatmak olduğunu belirtti. Beş ay içerisinde ilçe genelindeki öğrencilerin 340 bin kitap okuduklarını ifaden eden Kaymakam Sonel, “Bu da çok memnuniyet verici bir durumdur. Kitap okumak ve öğrenmek insanı güçlü kılar. Öğrencileri, onları yetiştiren öğretmenlerini ve ailelerini kutluyorum. Öğrenciler başta olmak üzere hepimiz çok kitap okumalıyız” şeklinde konuştu.Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş ise, Allah’ın ilk kelamının ‘oku’ olduğunu belirterek, öğrencilere ve programa katılan tüm konuklara kitap okumanın önemiyle ilgili bir söyleşi yaptı.AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi de, en çok kitap okuyan öğrencileri tebrik ederek, “Onlara emek veren eğitim camiasını, ailelerini ve buna destek veren sevgili kaymakamımızı kutluyorum. Çocukların çok çalışarak ileride güzel yerlere gelmesini diledi” diye konuştu.Konuşmaların ardından en çok kitap okuyan isimleri okunarak sahneye çağrılan 241 öğrenciye misafirlerce ödülleri verildi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA