• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehir Leblebisi dünyaya tanıtılacak
26 Ocak 2022 Çarşamba 14:49

Seydişehir Leblebisi dünyaya tanıtılacak

Asırlardır Seydişehir’de üretimi yapılan ve marka değer haline gelen Seydişehir Leblebisi için Seydişehir Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Asırlardır Seydişehir’de üretimi yapılan ve marka değer haline gelen Seydişehir Leblebisi için  Seydişehir Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Başkan Tutal, 700 yıldır Seydişehir’de üretilerek marka değer haline gelen Seydişehir Leblebisi’nin tüm dünyaya tanıtılması ve marka değer olarak tescillenmesi için coğrafi işaret başvurusunda bulunduklarını kaydetti.

‘TÜM DÜNYADA MARKA DEĞER HALİNE GELECEK’



Türk Patent ve Marka Kurumu’na Seydişehir Leblebisinin Coğrafi işaret alması için alt yapı hazırlıklarını tamamlanarak  başvuruda bulunduklarını belirten Başkan Tutal, “İlçemizin yöresel ürünlerinin en önemlilerinden olan Seydişehir Leblebisinin tüm dünyaya tanıtılması ve kalitesinin tescillenmesi için Seydişehir Belediyesi olarak Türk Marka ve Patent Kurumuna başvurumuzu yaptık. Belediye olarak hazırlamış olduğumuz başvuru dosyamızı, Seydişehir Kaymakamlığı, Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odamızla paydaş olarak Türk Marka ve Patent Kurumuna gönderdik. Seydişehir Leblebimiz Coğrafi İşaret aldıktan sonra tüm dünyada marka değer haline gelecek” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA