• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehir kültür sarayı hızla yükseliyor
01 Haziran 2012 Cuma 10:13

Seydişehir kültür sarayı hızla yükseliyor

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çatın girişimleri ile Eti Alüminyum A.Ş. Tarafından Belediye'ye Bedelsiz Olarak Bağışlanan Eski Lokal Binasında Yapılan Yeniden Düzenleme Çalışmaları Aralıksız

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat’ın girişimleri  ile Eti Alüminyum A.Ş. Tarafından Belediye'ye Bedelsiz Olarak Bağışlanan Eski Lokal Binasında Yapılan Yeniden Düzenleme Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor.
Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Seydişehir Belediyesi Şaban Cengiz Kültür Sarayı olarak hizmete girecek olan merkezdeki inşaat çalışmalarını  yerinde inceledi.

Burada bir konuşma yapan Başkan Çat, Seydişehir Belediyesi Şaban Cengiz Kültür Sarayı'nın  ilçenin eğitim, sosyal ve kültürel yaşamına son derece önemli katkılar sağlayacağı ve bu konuda ilçedeki çok büyük ihtiyaca cevap vereceği müjdesini verdi.
Belediye Başkanı Abdulkadir Çat Belediye çalışmaları hakkında genel bir değerlendirmede bulunarak, Kültür Sarayı hakkında da bilgi verdi. Başkan Çat şunları  kaydetti:

"Göreve geldiğimiz günden itibaren halkımıza verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmenin  rahatlığı, sorumluluğu  ve   yaşamlarına zenginlik  ve değer katacak hizmetlerle karşısına çıkmaya özen gösterdik. Ele aldığımız ve hayata geçirdiğimiz projelerde vatandaşımızın en güzel hizmetlere  layık olduğu düşüncesi ve ilkesi ile hareket ediyor; İlçemizi sadece kentimiz insanına değil bölgemizin cazibe merkezi haline getirme kararlılığı ile yalnız bugünü değil geleceği inşa ediyoruz. Kimsenin cesaret edemediği büyük projelere aynı anda girme cesareti göstererek,   Seydişehir'imizi insanımızın yaşamaktan keyif alacağı  modern bir yaşam  merkezi haline getirme kararlılığımızı sürdürüyoruz. Elimizdeki sınırlı kaynakları, vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kanalize ederek  önceliklerimizi belirliyor; bu şekilde planladığımız hizmetleri kısa zamanda  hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Yerel yönetimlerin asli görevinin  sadece teknik alt yapı olmadığını;kültürel yapının oluşmasına  katkı sağlamanın da  belediyenin  önemli görevi olduğunun farkında olarak  yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda  yürürlüğe koyduğumuz  projelerle sosyal belediyeciliği yeniden yazdık. Fiziki belediyecilikte ezber bozarak  pek çok belediyenin yapmaktan kaçındığı  ve Seydişehir'in  yıllardır  girilemeyen alt yapısına neşter vurduk.Üst yapıda ilçemizde adeta  tarihi yeniden  yazıyor; modern tasarım uygulamaları ile buluşturarak yeni yaşam alanlarına kavuşturuyoruz. Kentimizi modernliğin, tarihin, sağlıklı ve huzurlu  yaşamın merkezi, saklı kalmış cennetin simgesi ve  pek çok üstün  nitelikleri  bünyesinde barındıran, 'Marka Şehir, Seydişehir' olarak geleceğe hazırlama vizyonu ile  geleceğe hazırlıyoruz. Seydişehir sevdalısı olarak doğup büyüdüğümüz bu topraklarla  ödeşiyor; gelecek nesillere, alt ve üst yapısı ile sorunsuz  bir kent bırakma ve kültürel mirasımıza sahip çıkarak örnek olma misyonumuzla  birleştirerek  İlçemizde kalıcı eserler inşa ediyoruz. Şehrimizde bir türlü gerçekleştirilemeyen,  ilçemizde keşke bu da yapılsaydı diye düşünülen hizmetlere, yıllardır özlemini duyduğumuz, eksikliğini hissettiğimiz mekanlara kavuşturmak için çalışıyoruz. Büyük düşünüyor;  büyük ve kalıcı eserlere imza atıyoruz."

Başkan Çat:  414 kişilik  konferans salonu,150 kişilik Restoran,  İlçede ve Bölgede Önemli Bir Boşluğu Dolduracak


Kültür sarayının donanımı ve özellikleri ile sadece kentin değil, bölgenin  yüz akı olacağını olduğunu  vurgulayan Belediye Başkanı Çat, açıklamasında teknik detaylara da yer verdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu bağlamda 2 bin metrekareye yakın kapalı alanı ve 3 bin 900 metrekare arsası ile birlikte tapusunu belediyeye kazandırdığımız Seydişehir Belediyesi-Şaban Cengiz  Kültür Sarayı  Projesi  ilçemizin eğitim ve kültürüne, sosyal  ve entelektüel yapısına  yakışır şekilde  ve  ciddi alamda katkı sağlayacak nitelikte bir proje olarak  yerini alacak. Hazırlanan tadilat projesi çerçevesinde  çalışmalara başlanan  ve  proje sonunda tamamen yenilenerek bünyesinde yaklaşık 414 kişilik tiyatro, konferans salonu, çok amaçlı toplantı salonları ile restoranın bulunacağı  kültür sarayını çok yakında hizmete sunacağız. 414 kişilik  konferans salonu,150 kişilik restoran,  ilçede ve bölgede önemli bir boşluğu dolduracak. Kültür sarayının en önemli kısmını  730 metrekare oturma alanlı konferans ve tiyatro salonu oluşturacak.Burası ışık, ses sistemleri, sahne tasarımları ile  ileride sinema  gösterimleri için uygun olabilecek teknik alt yapısı ile  her türlü detayın  en küçük ayrıntısına kadar düşünülerek tasarlandığı bir sistemde inşa edilmektedir. Bunun yanı sıra seminerler ve diğer toplantılar için  toplantı salonları  yer alacak. Kentimizde düzenlenen panel, konferans, seminer, söyleyişi, imza günü, müzik dinletileri, tiyatro, konser gibi pek çok  kültür - sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmasını amaçlıyor; İlçemizde nikâh merasimlerinin  yapılabilmesi  konusundaki en büyük eksikliği gidereceğini düşünüyoruz. 430 metrekarelik restoran kısmı ise yaklaşık  150 kişiye hizmet vererek halkımızın bu konudaki taleplerine de cevap verecektir."

Belediye Başkanı  Çat, Seydişehir Belediyesi Şaban Cengiz Kültür Sarayı'nın ilçeye kazandırılması ve  yeniden  yapılanması sürecindeki destekleri nedeniyle  Eti Alüminyum A.Ş'ye teşekkürlerini sunarak konuşmasını şu sözlerle bitirdi:
"Ülkemize ve şehrimize sağladığı ekonomik  ve istihdama yönelik çalışmalarının yanı sıra  ilçemizin kalkınmasına  büyük ölçüde katkı sağlayacak olan Mühendislik Fakültesi’nin  yapımındaki yardımları  nedeni ile Eti Alüminyum A.Ş. yetkililerinin   adının her zaman anılması için Seydişehir Belediyesi Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda Seydişehir Belediyesi Kültür Sarayı’na, Seydişehir Belediyesi-Şaban Cengiz Kültür Sarayı isminin verilmesine karar verilmiştir. Sadece burayı bağışlamakla kalmayarak ayni ve işçilik  yardımlarını da esirgemeyen Eti Alüminyum A.Ş. yöneticilerine  sağladıkları katkılar için teşekkürlerimi  sunuyorum. Kültür Sarayının   ilçemize ve tüm hemşerilerimize  hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA