• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehir Beyşehir arasına üniversite sözü
24 Kasım 2009 Salı 01:49

Seydişehir Beyşehir arasına üniversite sözü

Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan, Seydişehir ve Beyşehir arasında bir üniversite açma sözü verdi.
Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi'nin temel atma töreninde hazır bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan, Seydişehir ve Beyşehir arasında bir üniversite açma sözü verdi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde uzun süredir yapılacağı gündemde olan Mühendislik Fakültesi'nin temeli atıldı. Yapımını Eti A.Ş Alüminyum Fabrikası'nın sahipleri olan Cengiz İnşaat'ın üstlendiği fakülte binasının 2011 yılında hizmete girmesi planlanıyor. 9 milyon TL'ye mal olacak olan ve 8 bin 500 metrekarelik bir alanda yapılacak olan Mühendislik Fakültesi'nde ilk etapta üç bölüm olacak.

Seydişehir Meslek Yüksek Okulu'nun hemen yanındaki temel atma törenine Meclis Başkan Vekili Nevzat Pakdil de katıldı. Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Cengiz ve kardeşlerinin yanı sıra, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan törende hazır bulunanlar arasındaydı.

Seydişehirli vatandaşları yaptığı konuşması ile heyecanlandıran Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan, ''Seydişehir ve Beyşehir arasında bir üniversite açılacak'' sözünü verince konuşması alkışlarla kesildi.

Fakültenin temeli yeni atılıyorken, böyle bir müjdeyle sevinen Seydişehir halkı, kendilerine bu sözü veren rektör Okudan'ı uzun bir süre alkış yağmuruna tuttular.

Törende kendisine söz verilen Nevzat Pakdil ise 'İnsana yapılan yatırım en güzel yatırımdır' şeklinde başlayan sözlerine şöyle devam etti:'' Ülkemizin okulsuz hiçbir köyünü ve yerleşim birimini bırakmadık, bugün burada atılan Fakültenin temeli yeni üniversitenin temeli olacaktır. Bugün Türkiye Dünyanın her bölgesinde saygın hale gelmiştir. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türkçe konuşan insanlar, Türkçe eğitim veren okullar vardır.

2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alacağız. Türkiye büyük bir devlettir. Bakın rakamları yan yana yazarsanız büyük olur ve bir anlam taşır. Örneğin beş tane biri alt alta yazarsanız sadece 5 olur ama yan yana yazarsanız 11111 olur. İşte biz de yan yana geleceğiz.''

Daha sonra kürsüye gelen Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Cengiz, vermiş oldukları bütün sözleri tuttuklarını, bundan sonra da tutmaya devam edeceklerini söyledi. Cengiz, sözlerinin devamında, ''Bugün burada temeli atılan Fakülte binasına ağabeyimin adını verdik. Dün bir hastaneye Babamızın adını verdik. Allah ömür verirse biz yaşatmaya ve yapmaya devam edeceğiz. İnsanlar öldükten sonra eserleri ile anılırlar. Buralarda okuyan çocuklar bizleri hayırla yâd etsinler bu bize yeter. Fabrikayı 5 yılda uluslar arası bir standarda getirdik. Allah izin verirse çok yakın bir zamanda burası Türkiye'nin en stratejik bir alanı olacak. Biz bugün burada çok duygulu bir atmosferde bulduk kendimizi. Duygularımızı kelimelere dökmek çok zor. Dilerim yapılan fakülte binası Seydişehir ve ülkemiz adına hayırlara vesile olur'' dedi.

Son olarak Nevzat Pakdil ve Ekrem Cengiz, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi'nin temelini birlikte attılar.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA