• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sevindiren gelişme: Her kuyudan petrol fışkırıyor
12 Kasım 2014 Çarşamba 16:29

Sevindiren gelişme: Her kuyudan petrol fışkırıyor

Batman'da, son aylarda Garzan çayı kıyısında yeni sahalara yönelen TPAO, iki sahada kaliteli petrole rastlayınca kuyu sayısını 14'e çıkardı.

Yemişlik sahasında 10 kuyunun bir bölümünü kendi sondaj ekipleriyle sürdüren TPAO, diğer kuyularının sondajlarını ise Güney Yıldızı şirketine yaptırıyor. 

Yemişlik sahasının bazı bölgelerine 10 kuyu açan TPAO, yeni saha olarak keşfettiği Kuzey Arıkaya sahasında da 4 kuyu birden açtı. TPAO'nun açtığı kuyularda 2850 metre derinlikte 34 graviteli petrole rastlandığını belirten Güney Yıldızı şirketinin yetkilileri, Garzan çayı kıyısında ciddi bir petrol damarı var. TPAO'nun yanı sıra diğer petrol şirketlerinin de gözü bu sahada. Sondaj çalışmalarında 3 bin metre öncesinde petrole rastlanıyor dedi. TPAO'nun Batman Bölgesinde günde üretilen 25 bin varil petrolden 3 bin varilinin Garzan çayı kıyısındaki petrol kuyularından elde edildiği belirtildi.

TPAO'nun Raman ve Batı Raman'dan sonra bölgede en fazla kuyu açtığı saha olarak bilinen Garzan kıyısı, üretim kampına dönüştürülecek. Garzan çayı kenarında da açılan petrol kuyularının çoğunda yüksek graviteli petrol bulunması, petrolcülerin yüzünü güldürüyor. TPAO Genel Müdürlüğü, Garzan sahası için petrol üretim kampını 2015 programına aldı.

Kaynak : DHA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA