• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sevindiren açıklama: Ebolaya çare bulundu!
22 Ağustos 2014 Cuma 10:52

Sevindiren açıklama: Ebola'ya çare bulundu!

DSÖ, Lİberya'da deneysel ilaç kullanılan 3 sağlık personelinden 2'sinin belirgin ölçüde, 1'inin ise kısmen iyileşme gösterdiğini bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan yazılı açıklamada, Liberya'daki klinik tedavi uzmanlarının, iki doktor ve bir hemşire üzerinde "ZMapp" adlı deneysel Ebola tedavisinin uygulandığını bildirdiği ifade edildi. Açıklamada, bir doktor ve hemşirenin belirgin ölçüde, bir doktorun ise kısmen iyileşme gösterdiği belirtildi.
Üretici ilaç firmasının sınırlı sayıda olan deneysel ilacın bittiğini ilettiği ifade edilen açıklamada, ZMapp'in tetkikleri devam eden birkaç deneysel Ebola tedavisinden biri olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Şu anda, bütün kaynaklar son derece sınırlı" denildi. 
DSÖ'nün 4-5 Eylül tarihlerinde potansiyel Ebola tedavisi ve aşıları hakkında Cenevre'deki merkezinde bir danışma toplantısı yapacağı da bildirilen açıklamada, bu toplantıda umut vadeden deneysel tedavi yöntemleri ile bu yöntemlerin Batı Afrika'daki salgını önlemedeki rolünün değerlendirileceği kaydedildi.
Toplantıya, ilaç araştırmalarından kilinik gereksinimlere, etik konulardan yasal konulara kadar pekçok alandan 100 uzmanın katılacağı bildirilen açıklamada, toplantıya ayrıca Batı Afrika'dan da 20 uzmanın davet edildiği bildirildi.
DSÖ, herhangi bir kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etmiş ve salgınla mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu açıklamıştı.
Hastalığa yakalananların ölüm riskinin çok yüksek olduğu Ebola'ya yol açan virüs, hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor. Virüs, bugüne kadar daha çok hastayla temasa geçen yakınlarına, ölen hastaları yıkayan ve gömenler ile hastalara müdahale ederken yeterli önlem almayan sağlık personeline bulaştı.
Ebola salgınının yaşandığı Liberya, Gine ve Sierra Leone'de yaklaşık bir milyon kişi karantina altında tutuluyor.
Kaynak: AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA