• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sevgililer Gününde hediyeniz çiçek mi altın mı?
12 Şubat 2012 Pazar 14:13

Sevgililer Günü'nde hediyeniz çiçek mi altın mı?

14 Şubat Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala vatandaşlar sevdiklerine vermek için hediye alırken tek taş ve altın yerine çiçek ve diğer hediyelik eşyalara yöneliyor.
14 Şubat Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala vatandaşlar sevdiklerine vermek için hediye alırken tek taş ve altın yerine çiçek ve diğer hediyelik eşyalara yöneliyor.
 
Sevdiklerini sevindirmek için hediye alma telaşına düşen vatandaşlar, tercihini çiçek ve diğer hediyelik eşyalardan yana kullanırken, altın fiyatlarının yüksek olması tek taş yüzük ve diğer ziynet eşyalarına ilgiyi azaltıyor.
 
Konya'da sarraflık yapan Mehmet Kuşdemir, altın fiyatlarının 2 aydır durağan bir seyir izlemesine rağmen vatandaşa yüksek geldiğini belirterek, "Son 2 aydır altın fiyatlarında ani ve sert iniş çıkışlar yaşanmıyor. Her ne kadar altın durağan bir seyir seyretse de vatandaşlar için şu anki gram fiyatı yüksek geliyor. Bu nedenle Sevgililer Günü'nde vatandaşların tercih ettiği tek taş ve diğer ziynet eşyaları bu yıl pek ilgi görmüyor. Örneğin tek taşların fiyatı gramı, işçiliği ve üzerindeki taşın değeri göz önüne alınarak 200 ila 200 bin lira arasında değişebiliyor. Ama normal bir tek taş almak için en az bin lirayı gözden çıkarmanız gerek" dedi. Bazı sarrafların tek taş ve diğer altın takılara ilgiyi artırmak için kampanyalar düzenlediğini de dile getiren Kuşdemir, "Örneğin bazısarraflar, tek taş yüzüklerin satışını artırmak için kredi kartına taksit imkanı sunuyor. Bazıları ise belli bir fiyatın üzerinde ürün alana tatil ya da indirim gibi seçenekler de sunabiliyor." şeklinde konuştu.

YİNE ÇİÇEK REVAÇTA
Sevgi denince ilk akla gelen ürün olan çiçek ise bu yıl da sevgililerin en çok tercih ettiği ürün olmayı sürdürüyor. Konya Çiçekçiler Odası Başkanı İsmail Dikici, çiçeğin her zaman sevgiyi anlatan en güzel ürün olduğunu dile getirerek, "Bu yıl da geçen yıllar gibi Sevgililer Günü'nde çiçek ve özellikle gül, oldukça fazla tercih ediliyor. Özellikle son 5 yıldır Konya'da Sevgililer Günü'nde elimizde çiçek kalmıyor. Bu yıl talebi karşılamak için Hollanda'dan 70 bin adet gül ithal ettik ve şu an satışa hazır bekliyor. Gülün dışında diğer saksı ve buket çiçeklerde de stoklarımız hazır" şeklinde ifade etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA