• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sevgi ve Barış Yürüyüşü Karamandan başladı
29 Nisan 2016 Cuma 17:20

Sevgi ve Barış Yürüyüşü Karaman'dan başladı

Uluslararası Mevlana Vakfı öncülüğünde, Hz. Mevlana’nın Karaman'dan Konya'ya gidişinin 788. yılı nedeniyle düzenlenen 1. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü Karaman’da başladı.

Hz. Mevlana’nın annesi ile ağabeyi ve akrabalarının mezarlarının bulunduğu Aktekke Camisi önünde başlayan yürüyüşe, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Hz. Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, daire müdürleri ile vatandaşlar ve yürüyüşe katılacak olanlar katıldı. Yürüyüş öncesi Vali Murat Koca ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yürüyüşe katılan liderlere Konya Valisi ve Uluslararası Mevlana Vakfına teslim edilmek üzere birer Türk bayrağı verdi. Yapılan yürüyüşün çok eski yıllara dayandığını ifade eden Hz. Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, “Hz. Mevlana Belh'ten ailesi ile birlikte önce Mekke ve Medine’ye gitmiş sonra Anadolu’ya geçip Karaman’a kadar gelmiştir. 7 yıl Karaman’da misafir olmuştur. Aktekke Camisinin içerisinde ise annesi, ağabeyi ve diğer akrabalarının mezarı buradadır. Hz. Mevlana Alaeddin Keykubat’ın daveti üzerine babasıyla birlikte Konya’ya gitmiştir. Bu yıl böyle bir yürüyüş başlatıyoruz. Bugün ilkini başlattığımız yürüyüş her yıl yapılacak."

Karaman Valisi Murat Koca da, insanlığın dünyamızın sevgi ve barışa her geçen gün ihtiyacı olduğunu belirterek "Hz. Mevlana’nın 788 yıl önce yaptığı yürüyüşü biz bugün aynı güzergahtan giderek yapacağız. Bu yıl ilkini başlattığımız yürüyüşün gelecek yıllarda da devam etmesini diliyorum. Hz. Mevlana’yı tüm dünya tanıyor. Bu yürüyüş Karaman ve Konya’ya büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise, Türk dilinin başkenti, sevgi ve hoşgörünün diyarından bugünkü koşullarda hem ülkemiz, hem de dünyanın dostluk, kardeşlik ve barışın ihtiyaç olduğu en önemli günlerden bir tanesini Karaman’dan mesaj olarak yürüyüşle gösterdiklerini belirterek "Ben bu yürüyüşe destek olan herkese teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda bu yürüyüş geniş katılımlarla birlikte sevginin hoşgörünün yayıldığı bir merkez olur Karaman" dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker de, “Hz. Mevlana’nın misyonunun uluslararası alana taşınmasında böyle bir yürüyüşün, yıllar öncesine dayanan bir hicretin bir saygı olarak Karaman’dan başlatılması bizi ayrıca mutlu etmiştir" diye konuştu.

Yapılan duanın ardından yürüyüş başladı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı 4 gün sürecek yürüyüş Dinek, Karadağ, Madenşehri, Değle üzerinden Süleymanhacı köyü ve Çumra üzerinden Mevlana Müzesinde son bulacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA