'Sevda Kuşun Kanadında' yeni sezona başlıyor

FETÖ'nün 1970'lerde başlayan ihanet yapılanmasının da anlatılacağı Sevda Kuşun Kanadında dizisinin yeni sezon ilk bölümü, 30 Eylül'de ekranlara gelecek
'Sevda Kuşun Kanadında' yeni sezona başlıyor

Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutan "Sevda Kuşun Kanadında" dizisinin yeni sezon bölümleri izleyiciyle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, genel yönetmenliğini ve yapımcılığını Mesut Uçakan'ın üstlendiği dizinin yeni sezon ilk bölümü 30 Eylül'de ekranlara gelecek.

Yönetmen koltuğunda Ayhan Özen'in oturduğu dizide, başrolleri Murat Ünalmış, Sevtap Özaltun, Ufuk Bayraktar, Müge Boz, Özge Sezince, Timur Ölkebaş, Ceyda Olguner, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Yavuz Bingöl paylaşıyor.

FETÖ'nün köklerine inilecek

Bu sezon, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) de köklerine inecek "Sevda Kuşun Kanadında"nın senaryosunu ise Oktay Berber, Mustafa Burak Doğu, Selma Hacıosmanoğlu ve Alp Emre kaleme alıyor.

Cemaat adı altında karanlık faaliyetler yürüten ilk paralel devlet yapılanması çalışmalarına da büyük ölçüde ışık tutmayı amaçlayan dizi, 1968 ve sonrası dönemde gençlik olaylarına objektif bir gözle irdelemeye çalışıyor.

Dizi, Mehmet Zahit Kotku, Sami Efendi, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Cemil Meriç, Şule Yüksel Şenler, Necmettin Erbakan gibi ünlü siyaset, kültür-sanat adamları ve kanaat önderlerinin mücadelelerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bugün Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olanların, o günlerde geçirdiği badireleri gözler önüne seriyor.

"Sevda Kuşun Kanadında", gençlerin farklı kimlikler altında birbirleriyle çatışsalar da ortak temel değerler ve kültürel zemin üzerinde buluştuklarını, çatışma ortamına girmek istemeyen bir avuç idealist gencin provokasyonlara karşı direnişini, tutkulu ve temiz aşklarla birlikte anlatıyor.

Cemil Yavuz'un yürütücü yapımcı olduğu dizide ayrıca, Derda Yasir Yenal, Tolga Ortancıl, Mehmet Emin Kadıhan ve Burak Haktanır gibi isimler de rol alıyor.