• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sessiz kalmaları utanç verici
23 Temmuz 2015 Perşembe 10:30

'Sessiz kalmaları utanç verici'

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sırtını terör örgütüne dayadığını ifade eden çevrelerin, PKK'nın vahşi terör eylemleri karşısında sessiz kalması utanç verici bir durum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sırtını terör örgütüne dayadığını alenen ifade eden çevrelerin, PKK'nın vahşi terör eylemleri karşısında sessiz kalması, yaptığı saldırıları kınayacak cesareti bile gösterememesi utanç verici bir durumdur" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Şanlıurfa'daki terör saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Ceylanpınar ilçesinde terör örgütü PKK tarafından iki polisin öldürülmesini şiddetle lanetlediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit polisler Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'a Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"PKK ve DAEŞ de dahil olmak üzere terörün her türüne karşı olan devletimiz, Suruç'ta 32 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısının faillerini ve Ceylanpınar'da iki polisimizi şehit edenleri ortaya çıkarmak için tüm imkanları seferber etmiş durumdadır. Bazı kesimlerin, iki polisimizin şehit edilmesini üstlenen PKK'nın alçakça cinayetlerini görmezden gelmeleri, söz konusu terör örgütünü neredeyse şirin göstermeye yeltenmeleri, niyetlerinin ne olduğunu açıkça göstermektedir. Terörün dininin, mezhep ve milliyetinin olmadığına, vahşetin hiçbir bahaneyle haklı gösterilemeyeceğine inanan aziz milletimiz, herhangi bir terör örgütünün yekdiğerine tercih edilemeyeceğinin de bilincindedir."

Erdoğan, ayrıca, "Sırtını terör örgütüne dayadığını alenen ifade eden çevrelerin PKK’nın vahşi terör eylemleri karşısında sessiz kalması, yaptığı saldırıları kınayacak cesareti bile gösterememesi utanç verici bir durumdur" ifadesine yer verdi.

Türkiye'nin huzur ve istikrarına, milletin birlik ve beraberliğine kastedenlere ne adına olursa olsun asla izin verilmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Son terör saldırılarını bu vesileyle bir kez daha lanetliyor, saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA