• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Serinlemenin ağır bilançosu
17 Haziran 2012 Pazar 17:54

Serinlemenin ağır bilançosu

İstanbul Sarıyer'de serinlemek amacıyla denize giren oğlunu kurtarmaya çalışan baba, boğularak hayatını kaybetti.

Garipçe köyüne piknik yapmaya gelen Kenan Aydoğan (48) ve oğlu Cemal Aydoğan (16) serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra oğlunun dalgalar arasında çırpınmaya başladığını gören Kenan Aydoğan, oğlunu kurtarmak için o yöne doğru gitti.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptığı aramada, baba Kenan Aydoğan’ın cesedi bulunarak kıyıya
çıkarıldı.Suda kaybolan gencin bulunabilmesi için çalışmalar devam ediyor.

BARAJ GÖLÜNE GİREN İKİ KARDEŞ BOĞULDU
Öte yandan İstanbul'un Sultangazi ilçesinde yüzmek için Alibeyköy Baraj Gölü’ne giren Onur Karagöz (12) ve ağabeyi Güven Karagöz (14) boğularak hayatını kaybetti.
İsmet Paşa Mahallesi’nde oturan Güven ve Onur Karagöz kardeşler bugün mahalledeki arkadaşlarıyla piknik yapmak için Alibeyköy Barajı yanındaki Mimar Sinan Piknik Alanı’na gitti. 5 arkadaş yasak olmasına rağmen yüzmek için baraj gölüne girdi. Bir süre arkadaşlarıyla yüzen iki kardeş, daha sonra gölde kayboldu.

Çevredeki vatandaşlar iki kardeşe ulaşamayınca polis ve itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen dalgıç polisler ve itfaiye botları, iki kardeşin kaybolduğu alanda arama yaptı. İki saat süren araştırmanın ardından iki kardeşin cansız bedenleri dalgıç polisler tarafından gölden çıkartıldı.

Sağlık ekiplerinin kardeşleri hayata döndürmek için yaptığı tüm çabalar da sonuç vermedi. Onur ve Güven’in cenazeleri yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

KUMBAĞ’DA 3 KİŞİ BOĞULDU, 2 KİŞİ KAYIP
Tekirdağ'ın turistik Kumbağ Beldesi’nde, denizde boğulma tehlikesi geçiren kardeşini kurtaran ağabey boğularak öldü. Ayrıca farklı noktalarda serinlemek için denize giren 2 kişi boğulurken, 2 kişi de denizde kayboldu.

İstanbul’un Sultanbeyli İlçesi’nden denize girmek için Kumbağ’a gelen arkadaş gurubu, Gündal Plajı’nda denize girdi. Burada askerden izinli geldiği belirtilen 20 yaşındaki Ramazan Kocadağ, boyu 2 metreye yaklaşan dalgalar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Ramazan’ın çırpındığını gören ağabeyi 23 yaşındaki Erkan Kocadağ, kardeşini dalgaların arasından kurtardı ancak kendisi dalgalara kapıldı. Çevredekiler Ramazan Kocadağ’ı kumsala çıkartırken, Erkan Kocadağ dalgaların arasında gözden kayboldu. Gelen sağlık ekipleri durumu ciddiyetini koruyan Ramazan Kocadağ’ı Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıç ekipler, Erkan Kocadağ’ın da denizden cesedini çıkarttı.

İlk boğulma olayından yaklaşık 1 saat sonra aynı sahilde denize açılan 13 yaşındaki Ferdi Karakaya gözden kayboldu. İhbar üzerine gelen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıç polisler kayıp olan Karakay’yı denizde arama çalışması başlattı.

2 ARKADAŞTAN BİRİ BOĞULDU, DİĞERİ KAYIP
Aynı dakikalarda, 1 kilometre uzaklıktaki Belediye Plajı’nda denize açılan iki arkadaş boğulma tehlikesi geçirdi. Arkadaşlardan biri çevredekiler tarafından denizden çıkartıldı, ancak kurtarılamadı. Kayıp olan diğer arkadaşı ise dalgıç polisler tarafından aranıyor. Belediye plajından denize giren kimliği belirlenemeyen bir kişi de boğularak öldü. Cesedi dalgıçlar tarafından sahile çıkartıldı. Boğulma olaylarına rağmen çok sayıda kişi denize girip, güneşlenmeyi sürdürdü.

Jandarma ve savcının yaptığı incelemelerin ardından cesetler Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olaylarla ilgili soruşturma sürüyor.

YÜZÜCÜ BELGELİ GENÇ BOĞULDU
Bursa'nın Mudanya ilçesinde serinlemek için denize giren genç, boğuldu. Eğerce Söğütpınar mevkiinde serinlemek için denize giren 29 yaşındaki
Murat Tümen, bir anda gözden kayboldu. Dalgaların sürüklediği Tümen’in cesedi, yaklaşık 1 saat sonra 70 metre uzakta vatandaşlar tarafından bulundu.
Evli olduğu belirtilen Murat Tümen’in 2. derece yüzücü belgesi olduğu öğrenildi. Gencin cesedi, Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

17 YAŞINDA GENÇ KIZ DALGALARA KAPILDI
Yine Mudanya'da ailesiyle birlikte denize giren 17 yaşındaki genç kız boğuldu. Kız Meslek Lisesi öğrencisi Merve Oruç, ailesiyle birlikte hafta sonunu değerlendirmek için Eğerce Değirmen mevkisine geldi. Burada ailesiyle denize giren genç kız, dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Merve Oruç’un cesedi, yarım saat sonra sahilde bulundu.
Genç kızın babası Mehmet Oruç’un, polis kolejinde bekçi olduğu öğrenildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA