• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Serinlemek için göle giren genç kayboldu
13 Eylül 2010 Pazartesi 10:32

Serinlemek için göle giren genç kayboldu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, ailesiyle birlikte göl kenarına piknik yapmaya giden genç
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, ailesiyle birlikte göl kenarına piknik yapmaya giden genç, serinlemek için Beyşehir Gölü'ne girince kıyıdan yaklaşık 150 metre açıkta gözlerden kayboldu.
Edinilen bilgiye göre, İzmir'de oturan ve bir süre önce vatani görevini tamamlayarak dönen 21 yaşındaki Mustafa Çelik, bayram ziyareti için memleketi olan Kayabaşı beldesine geldi. Ailesiyle beraber Beyşehir Gölü kıyısına piknik yapmaya giden genç, Yeşildağ beldesi Hacıakif Adası yakınlarındaki İskele mevkiinde serinlemek için göle girdi. Kıyıdan uzaklaşan genç bir süre sonra bölgede piknik yapan ailesinin gözleri önünde su içerisinde çırpınmaya başladı. Yardım çığlıkları üzerine kıyıdan bir balıkçı teknesi gencin gözlerden kaybolduğu noktaya doğru hareket etti. Ancak, genç açıkta yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayınca Beyşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma Timi'nden yardım istendi.
Beyşehir'den olay yerine gelen dalgıç ekibi donanımıyla bindiği kayıklar üzerinden göl içerisine dalışlar yaparak kayıp genci uzun süre aradı. Yaklaşık 3-4 metre derinliği olduğu belirtilen yerde suyun bulanık olması nedeniyle görüş mesafesinin olmaması yüzünden kayıp gence ulaşılamadı. Bunun üzerine balıkçılar da arama çalışmalarına katıldı. Teknelerle göle metrelerce uzunluğundaki ığrıp adı verilen ağlar serildi. Ancak, bundan da sonuç alınamadı. Havanın kararması nedeniyle çalışmalara akşam saatlerinde ara verildi. Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla da bölgeye giderken yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bu arada, Konya'dan da özel teçhizatlı sivil savunma ve dalgıç ekipleri bölgeye sevk edildi. Sivil savunma ve dalgıç ekiplerinin kayıp genci bulmak için bugün sabah saatlerinden itibaren çalışmalara yeniden başladı.
Öte yandan, kayıp gencin ailesi arama çalışmalarının yapıldığı alanda fenalaştı. Sinir krizi geçiren aile fertleri ile gencin yakınlarına bölgede bulunan sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Yakınları, göle giren gencin yüzme bildiğini söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA