• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seri katil cinayetlerde maske takmış
27 Ağustos 2011 Cumartesi 15:03

Seri katil cinayetlerde maske takmış

Konya'nın Akşehir ilçesi ile Afyonkarahisar'ın Sultandağ ilçesine bağlı kasabalarda 2'si kadın 4 kişiyi öldürdüğü kesinleşen zanlının olaylarda hijyen maskesi ile eldiven kullandığı tahmin ediliyor.
Konya'nın Akşehir ilçesi ile Afyonkarahisar'ın Sultandağ ilçesine bağlı kasabalarda 2'si kadın 4 kişiyi öldürdüğü kesinleşen zanlının olaylarda hijyen maskesi ile eldiven kullandığı tahmin ediliyor. Polis şüpheliyi yakaladığında iç çamaşırında eldiven bulurken, şahsın bir eczaneden hijyen maskesi aldığı tespit edildi.
Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı kasabalarla Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı kasabalarda peş peşe işlenen cinayetlerin ardından, Akşehir ile Konya Cinayet Bürosu dedektifleri harekete geçmişti. Dedektifler, Hatay'ın İskenderun ilçesinden Konya'nın Akşehir ilçesine 2 ay önce gelen 30 yaşındaki Erhan G.'nin cinayetleri işlediğini belirlemişti. Yakalanan zanlı; Hacer Rahimova, Yakup Okumuş, Türkan Sorgun ile Gökhan Keser'i öldürdüğünü kabul etmiş, Arife Korkmaz'ı öldürmediğini söylemişti.
Zanlının Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde bir kişiyi de silahla yaraladığı iddia edildi.
 
CİNAYETLERDE MASKE VE ELDİVEN KULLANMIŞ
Polisin operasyondan önce yaptığı araştırmada, kimliğini tespit ettiği Emrah G.'nin Akşehir ilçesinde bir eczaneden hijyen maskesi aldığı belirlendi. Yakalandıktan sonra üst araması yapılan Emrah G'nin iç çamaşırının arasına gizlenmiş bir eldiven bulunurken, bir ATM cihazının kamerasına da öldürdüğü Türkan Sorgun'un kredi kartını kullanırken maskeli görüntüsü takıldı.
 
Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde silahla yaralanan bir şahıs ise, "Beni yüzünde hastalara takılan hijyen maskeli biri vurdu" dedi. İsmi açıklanmayan yaralının, Emrah G.'yi teşhis ederek kendisini vuran şahıs olduğunu iddia ettiği öğrenildi. Teşhise rağmen silahla yaralama olayını kendisinin gerçekleştirmediğini iddia eden zanlı Emrah G.'nin çok sayıda hırsızlık olayına karıştığını, sadece 4 cinayet işlediğini savunduğu bildirildi.

18 SUÇTAN 285 YILA KADAR YARGILANACAK
Çıkarıldığı Akşehir Adliyesi'nde nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen sanık Emrah G. hakkında hazırlanacak iddianamede, Türk Ceza Kanunu'nun 282. maddesi gereğince "bir başka suçu işlemeyi kolaylaştırmak amacıyla kasten adam öldürme" suçundan 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla, 1 kez "kasten adam öldürmeye teşebbüs"ten 24 yıl, 6 "hırsızlık" suçundan 18 yıla kadar, "ruhsatsız silah bulundurmak ve kullanmak"tan 3 yıla kadar, 5 kez "gasp" suçundan ise 90 yıla kadar hapis
cezası istenmesi bekleniyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA