• Konya14 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Serdar Kalaycı'nın seçim iddiası ve Antalya

10 Mart 2009 17:42

 

    29 Mart yerel seçimleri için geri sayım sürerken tüm Türkiye’de artık en önemli gündem bu seçim. Geçen hafta Burdur, Antalya, İskenderun ve Antakya’da olduğumuz için bu bölgelerdeki seçim havasını teneffüs edebildik.

Cumhuriyet döneminde çevresindeki şehirlere göre geri kalmış bir bölge olan Burdur, beş yıl önce göreve gelen Başkan Sebahattin Akkaya ile bir değişim sürecine girmiş. Türkiye’de pek çok şehirde görünen hareketlilik Burdur’da da var ancak; çok uzun süre ihmal edilmiş Burdur’un bu mesafeyi kapatması için, çok önemli kaynaklara ihtiyacı var. Her şeye rağmen işine sadık bir öğretmen olan Başkan Akkaya ile Burdur bu dönemde hatırı sayılır bir dönüşüme imza atabilir. Burdur halkının bu dönem yapılanlara bakarak, Başkan Akkaya’yı daha yüksek oyla tekrar başkan seçmesi kaçınılmaz görünüyor.

 
“Antalya Aşkına”. Şehre girişinizde sizi bu cümleler karşılıyor. Antalya Büyükşehir Başkanı Menderes Türel için bu seçim geçen dönemkine göre çok daha rahat geçecek görünüyor. Bunun iki sebebi var. Birincisi kendisine rakip olabilecek güçlü bir muhalefet adayının çıkmaması. Özellikle CHP adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın halka uzak bir görüntü çizmesi Türel’i oldukça rahatlatıyor. Antalya halkının genel kanaati de böyle. Üstelik halk Türel’in yaptıklarından genel anlamda çok memnun. 
 
 Menderes Türel’in seçim için en önemli avantajı ise bu dönemde Antalya’ya yaptıkları. Gören herkesin ortak kanaati bu dönemde Antalya’nın ciddi bir değişim yaşadığı. Antalya’nın vizyonun ismine yakışır bir hal aldığı ortada. Durum böyle olunca her ne kadar muhalefet liderinin kenti olsa bile Antalya, bu seçimde hiç zorlanmadan Menderes Türel’le devam edecek görünüyor.
 
Pazar günü Başbakan Erdoğan’ı misafir eden şehirde önemli açılışlar da yapıldı. Özellikle Başbakan Erdoğan’ın Başkan Türel ile ANTRAY Hafif Raylı Sistem'in test sürüşünü yapması en çok Başkan Menderes Türel’i sevindirdi. Antalya halkının bu mitingde en çok konuştuğu cümle ise “Başbakan Erdoğan, Baykal'ın, 'çocuklara oyuncak dağıtacağına babalarına iş ver' sözlerine Başbakan’ın "Sayın Baykal gel sana da oyuncak vereyim" diyerek cevap vermesi.

Antalya Kepez’de Ak Parti Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ise, inanılmaz yoğunlukta Kepez’in altını üstüne getirip hemen herkesle görüşüyor. Bu tempolu sürecin içinde ancak gece görüştüğümüz Tütüncü, genç yaştaki siyasi tecrübesini, Kepez için fazlasıyla kullanacak gibi görünüyor. Çok dinamik web sayfasıyla farkını ve gençliğini ortaya koyan Tütüncü için siyasette 2. durak Kepez olacak. Sonrası için hayırlısı diyelim.

Hafta sonunun diğer güney yolculuğunu İskenderun ve Antakya’ya yaptık. Cuma gecesi Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın işadamlarına hitap ettiği konuşmasında en önemli mesaj; özellikle gümrüklerde yanlış yapanları affetmeyeceğiz. Bildiklerinizi bizimle paylaşın” ifadeleriydi. Mesajı alması gerekenler almışlardır. Biz Hayati Yazıcı’yı dinlerken, Konya’da Başkan Tahir Akyürek’in 5 yıllık değerlendirmesini dinliyordu. Konya belediyelerinin 5 yıllık değerlendirmelerini önümüzdeki günlerde yaparız.

 
Bölgelerden haber verirken, bir haberde Konya Meram’dan verelim.  Konya milletvekilleri Mustafa Kabakçı ve  Kerim Özkul ile ziyaretimize gelen Meram’ın Ak Partili Belediye Başkan adayı Serdar Kalaycı seçimin en hazır adaylarından biri. Açıkçası Serdar Kalaycı’nın bu kadar hazır olacağını beklemiyordum. Özellikle Meram’da yapılacak acil projeler, orta ve uzun vadeli planlamalarla ilgili dersini çok çalışmış  Başkan adayı Kalaycı. Bu özgüveni çokta iddialı bir cümleyle süsülüyor. "Türkiye’nin merkez ilçe oy rekorunu Meram’da biz kıracağız."Tahminin ne olduğu yerine diğer partilerin toplam ne alacağını söyleyeyim. Evet; Meram'da diğer tüm partiler toplam19.50 oy alabilirler diyor Başkan adayı Kalaycı. Geriye kalanıda kendilerinin alacağını söylüyor. Bakalım Serdar Kalaycı’nın bu hedefi nasıl sonuçlanacak.

 

 

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA