• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seramikte modaya kadınlar yön veriyor
04 Kasım 2013 Pazartesi 13:40

Seramikte modaya kadınlar yön veriyor

Mimarinin her alanında kullanılan seramiğin, renk, desen ve modellerinin belirlenmesinde kadınlar önemli rol oynuyor

Mimarinin her alanında kullanılan seramiğin, renk, desen ve modellerinin belirlenmesinde kadınların önemli rol oynadığı belirtildi.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı ve NG Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, yaptığı açıklamada, her mekana hitap edebilen seramik ürünler ile bunların tamamlayıcısı olan cam mozaik üretimi yaptıklarını söyledi.

Ürünlerin renk ve modellerini belirlerken doğadan ilham aldıklarını ifade eden Güral, "Bize asıl yön veren, kadınların öngörüleri ve onların yönlendirmeleridir. Çünkü kadın elinin değdiği her şey farklı olur. Kadın zevkinin dokunduğu mekanlar da ortamlar da farklı oluyor" dedi.

Kadınların en çok tercih ettiği renklerin özellikle geçen yıl trendi yükselen kırmızı ve bu renge paralel olarak platin ile altın renklerinin olduğunu dile getiren Güral, bazen doğada beklenmedik bir anda yakalanan küçük bir ayrıntının, modanın belirleyicisi olabildiğine dikkati çekti.

Ev grubu tüketicilerinin ağırlıklı olarak kadınlar olduğunu aktaran Güral, "Mimari sektörde de artık kadınlar hakim konumda. Kadınların iş dünyasındaki egemenliğinin artması nedeniyle, mesleki kariyerlerine olan saygımızdan, kadın zevkine olan inancımızdan, yolumuzu hep onların zevkleri, ihtiyaçları ve beğenilerine göre oluşturuyoruz. Bunlar oluşurken doğanın herhangi bir renginden, dokusundan ilham aldığımız da oluyor. Bazen bir kumaşın yansıması bize yön verebiliyor" diye konuştu.

- Karar vericiler kadınlar

Güral, ortalama bir dairede 100 metrekare seramik kullanıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kaliteli ve nitelikli bir seramik yaklaşık 3 bin liralık harcamayla o daireye 25-30 bin lira değer katabilir. Tüketicilerin bir daireye girdiğinde ilk baktıkları birkaç kalem ürün var. Birincisi; mutfak ve banyo mobilyaları, ikincisi; seramikleri ve üçüncüsü de kapıları. Bunlar kendisini iyi gösteriyorsa, o dairenin satılma oranı çok daha fazladır. Bu birkaç ürünün albenisinin yüksek olması son derece önemli. Bunda da yine karar vericiler kadınlar olduğu için, satışta kadınların kalbine giden yol da bu birkaç üründen geçiyor. Bu yüzden hem mimarların, hem müteahhitlerin, hem de dekorasyonu tamamlayan mimarların bu konuya önem verdiğini biliyorum."

Seramiğin iç mimaride kullanımının giderek yaygınlaştığını vurgulayan Güral, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önceleri ıslak zeminlerde kullanılan seramik, şimdilerde her yerde kullanılmaya başlandı. Çünkü seramik çok uzun soluklu bir ürün. Sararmaz, dönmez, hiçbir riski yoktur. Bunun için hayatımızın her anında, açık mekanlarda, havuz başlarında, ticari alanlarda, her zaman her yerde kullanacağımız bir üründür. Bir kez iyi ve nitelikli bir ürün döşenirse, 20-30 yıl kullanabilirsiniz."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA