• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şenol Metin: Yeni Cerenler ölmesin
07 Ocak 2019 Pazartesi 18:04

Şenol Metin: Yeni Cerenler ölmesin

Eğitim Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, Ceren Damar’ın öldürülmesi ile alakalı basın açıklamasında bulundu.

Eğitim Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, Ceren Damar’ın öldürülmesi ile alakalı basın açıklamasında bulundu.

Metin; “Geçen hafta içinde bir araştırma görevlimiz canice bir saldırıya maruz kaldı ve şehid oldu. Yalnızca görevini yaparken hayatını kaybeden Ceren Damar kardeşime Allah’tan rahmet diliyor, ailesine taziyelerimi iletiyorum. Ancak yaşanan bu canice olayda caninin kaynaklanan kişisel özellikleri yanında  akademinin  ürettiği kast sistemi de etkendir.  Araştırma görevlilerini itibarsızlaştıran, ötekileştiren bakış bu elim olayın yaşanmasının nedenidir. 2547 Sayılı Kanunun Yükseköğretimde  ürettiği kast sisteminin en altında üniversite idari personeli ile araştırma görevlileri bulunmaktadır.  Üniversitelerde şiddetin idari pesonel ile araştırma görevlilerine yönelmesinin sebebi budur.

Ceren Kardeşimizin yaşadığı tartışma elim bir şekilde canice sonuçlandı. Ancak,  benzer olayları bütün araştırma görevlilerimiz, üniversite idari personelimiz, güvenlik personelimiz  an be an yaşamaktadır. Bu elim olay da sınav görevi sırasında yaşandı. Bu tip sınav görevlendirmeleri  ile ilgili olarak  24.10.2017 tarihli Selçuk Üniversitemize yazdığımız yazıda;

'Bu görevlendirmeler genellikle hafta sonu gerçekleştirilmektedir. Özelikle Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında öğrencilerin Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına ve sınav gözetmeni olarak görevlendirilen araştırma görevlilerine bakışı, sınavın uygulanması aşamasında sorunlara, istenmeyen tartışmalara neden olmaktadır. Ayrıca sınavı uygulayan araştırma görevlisine sınav ücreti de ödenmemektedir.' ifade etmiştik.

Bu ötekileştiren, itibarsızlaştıran ayrımcı uygulamanın yeni bir uygulaması ile karşı karşıyayız. Yeni yıl ile birlikte bazı Üniversitelerimiz, çalışanlarına takvim, ajanda, not seti, saat gibi promosyonlar vermeye başladı. Bir kamu kurumunun promosyon vermesi ayrı bir garabet ama konumuz bu değil. Bu yeni yıl promosyonu,  bir kısım üniversitelerimizce yalnızca öğretim üyelerine verildiği araştırma/öğretim görevlilerine verilmediği bir kısım üniversitelerimizde ise akademik personele verildiği idari personele verilmediği bilgisi sendikamıza ulaşmıştır.  Şu an için 7 üniversiteden bu AYRIMCI uygulamanın yapıldığı bilgisine sahibiz ancak belli ki daha fazla üniversite bunu yapıyor. Bilim üretmesi beklenen üniversitelerimizin bu yanlıştan döneceklerini ümid ediyorum. Aksi durumda bu üniversitelerimizin ve yöneticilerinin amme vicdanında deşifre edeceğimizi ve mahkum olacağını ifade etmek isterim.

‪Bir yandan tasarruf çağrısı, bir yandan kamu kaynakları ile ayrımcılık ve israf...

Kamu kaynaklarının kullanımında tasarrufa riayet etmeyen bu üniversitelerin yöneticileri hakkında Maliye Bakanlığını, Sayıştayı ve Etik Kurulunu mudahil olmaya davet ediyorum. Ayrımcılık boyutunda ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunu müdahil olması gerekmektedir.

Sonuç olarak, sendikaların Kamu Davranışı Kontrolorü işlevinin ön plana çıkacağı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bunun yansıması ise yanlış kamu davranışı sergileyen kamu yöneticilerinin deşifre edilmesi ve amme vicdanına şikâyet edilmesi suretinde olacaktır. Bu devam ettirilecektir.

Üniversitelerimiz idari personeli ile akademik personeli ile bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle akademik personel ile idari personel arasında yemekhane, otopark, hastane hizmetleri, promosyon, gibi alanlarda ayrım yapan Eski Türkiye kalıntısı uygulamalardan kaçınmak gerekir. Sendika olarak Hem Selçuk Üniversitemizde hem de Necmettin Erbakan Üniversitemizde bu ayrımcılığın yapılmayacağına dair en üst seviyede Kurum İdari Kurulunda imza altına aldık. Bizim üniversitelerimizde yaşanmayacağını ümit ediyorum.  ” diye konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA