• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şenol Güneşin yeni prensi Tolgay Arslan
26 Ekim 2016 Çarşamba 12:34

Şenol Güneş'in yeni prensi Tolgay Arslan

Beşiktaş'ın yetenekli orta sahası Tolgay Arslan, sezon başından beri Teknik Direktör Şenol Güneş'in en çok güvendiği isimler arasında yer alıyor.

Geçen sezon yaşadığı talihsiz sakatlık sebebiyle futboldan uzun süre uzak kalan Tolgay Arslan, bu sezon Beşiktaş'ın en iyileri arasında. Yıldız futbolcu özellikle Napoli ve hafta sonu oynanan Antalyaspor maçlarında sergilediği performansla yükselişini sürdürüyor.

Küllerinden doğdu
2015-2016 sezonu öncesi hazırlık kampında sakatlanarak 6 ay futboldan uzak kalan Tolgay Arslan, bu sezon küllerinden doğdu. 26 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş'ta Sosa'nın takımdan ayrılmasının ardından siyah-beyazlı orta sahanın organizasyonunda önemli rol oynuyor. Teknik Direktör Şenol Güneş'in de çok güvendiği yetenekli orta saha, hocasının bu güvenini boşa çıkarmadı ve performansıyla hem sahada hem de takım arkadaşlarıyla olumlu bir hava yakaladı. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Napoli maçında takımın en iyileri arasında yer alan 26 yaşındaki futbolcu, hafta sonu Antalyaspor'a karşı oynanan mücadelede de dikkatleri üzerine çekti. Tolgay'ın ilerleyen haftalarda performansının yükselerek ivme kazanması ön görülürken, Oğuzhan Özyakup'un sakatlığının da düzelmesinin ardından orta sahada yaşanacak rekabetin Beşiktaş'ın lehine dönmesi bekleniyor.

İlk sezon verimli geçti
2 yıl önce Beşiktaş'taki ilk sezonunda Slaven Bilic'in gözdelerinden olan Tolgay Arslan, 2014-2015 sezonunu 37 maç 2 gol ve 1 asist ile tamamladı. 2262 dakika siyah-beyazlı formayı giyen genç orta saha o sezonda 37 maçın 25'inde ilk 11'de sahaya çıkmıştı. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 2. turunda oynanan maçta Liverpool'a attığı golle hafızalarda ayrı yer tutan Tolgay Arslan'ın bu golü ise Beşiktaşlı taraftarlar tarafından hala gündemden düşmüş değil.

Ardından 2015-2016 sezonunda Teknik Direktör Şenol Güneş ile yeni sezona başlayan siyah-beyazlı takımda hazırlık kampında çapraz bağları kopan 26 yaşındaki futbolcu 6 ay sahalardan uzak kalmıştı. Kariyerinin en ağır sakatlık dönemini geçiren Tolgay, geçen sezon sadece 8 maçta forma giydi. Bu maçların sadece 2'sinde ilk 11'de sahaya çıkan yetenekli orta saha, sezonu 1 asist ile tamamlamıştı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA