• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Senaryoları önce inşaat şirketleri okuyor
05 Mart 2011 Cumartesi 12:33

Senaryoları önce inşaat şirketleri okuyor

İnşaat firmaları, sinema filmleri ve TV sponsorluklarıyla ön plana çıkmaya başladı. Patronlar artık mesailerini sadece kule dikmeye ayırmıyor, sağanak şeklinde yağan kültür sanat projelerini..

Sponsorluklarda her dönem rekabet yaşanıyor. Birkaç sezon önce altın firmaları dizilere, sinema filmlerine sponsor olmak için yarışıyordu. Bu fırtınanın esintileri hâlâ devam ediyor. (Bakınız Muhteşem Yüzyıl.) Son bir yıldır inşaat şirketleri TV ve sinemayı keşfetti. Ağaoğlu, Ukra, Özyurtlar, Fiyapı başı çeken şirketler arasında. Kervana en son, dün gösterime giren 72. Koğuş filminin sponsoru Ulusoy İnşaat katıldı. Markalaşma süreçlerini televizyon ve sinema kanalıyla tamamlamak isteyen yeni patronlar, mesailerini sadece ev satmaya, kule dikmeye ayırmıyor, son zamanlarda sağanak şeklinde yağan projeleri değerlendirmeyle geçiriyorlar.

TV sponsorluklarında adı duyulmaya başlayan firmaların başında Fiyapı var. Sadece CNN Türk'te 7 programı onlar sundu. Ali Ağaoğlu'nun İstanbul Fashion Week/İstanbul Moda Haftası gibi popülerliği yüksek bir organizasyona sponsor olması, bizzat açılışlarda boy göstermesi ve reklamlarda "Yaptım, olacak!" diye bağırması diğer inşaatçıları yüreklendirdi. 'Biz de varız' dediler, ekranlarda daha görünür olmak istediler. Kurtlar Vadisi'nin sponsoru Ukra İnşaat, Polat Alemdar'lı reklamlarından sonra hem marka bilinirliğini artırdı, hem de satışlarını ikiye katladı.

İnşaat firmalarının iletişim stratejisini değiştirmesi yeni bir durum. Aslında kimse onlardan böyle bir atılım beklemiyordu. Ne de olsa işleri çakıl, çimento, demir ve beton yığınından ibaretti. Ev yapmak, amele mesleğiydi. Sektöre hep yukarıdan bakılan bir tavır hakimdi. Sadece ev değil, yaşam alanı sunan yeni patronlar bu algıyı değiştirdi. Bakalım önümüzdeki günlerde hedef kitlelerine ulaşmak için hangi yöntemlere başvuracaklar?

***

Hangi firma, neye sponsor oldu?

Ukra İnşaat: Müge Anlı, Gönülçelen, Ahmet Hakan'la Tarafsız Bölge, Halil İbrahim Sofrası, National Geographic-Megayapılar.

Fiyapı: Ahmet Hakan'la Tarafsız Bölge, Saba Tümer'le Bu Gece, Can Dündar'la Canlı Gaste, Hülya Avşar Soruyor. Metin Şentürk "Benim Gözümle'' Kanaltürk-Telegol, TV 8 Oktay Kaynarca ve Zara. Kuruçeşme Arena konserleri, Eyvah Eyvah, Milletvekilleri rallisi sponsorluğu.

Özyurtlar İnşaat: Çocuklar Duymasın, Yok Böyle Dans, Passaparola, Umut Yolcuları, New York'ta Beş Minare.

***

24 filmin senaryosunu inceliyorum

Atilla Yavuz, Ukra İnşaat'ın sahibi: Ailelerin yaptığı işlerden biri akşam hep beraber TV izlemek. Bu nedenle TV reklamlarına ve sponsorluklara yönelmeye karar verdik. 2010 yılı itibarıyla başarılı sonuçlar aldık. Piyasa bilinirliliğimiz yüzde 2 iken, 58 oldu. Güven endeksimiz çok yükseldi. Bu araştırmayı İpsos KGM adlı Amerikan menşeli profesyonel bir kurum yaptı. Sezonu Kurtlar Vadisi ile kapatacağız. Önümüzdeki yıl daha sosyal projelere yöneleceğiz. Prof. Dr. Orhan Kural'ın içinde olduğu kadın ve aileye yönelik şiddetle ilgili bir planımız var. Masamda 24'e yakın filmin senaryosu bulunuyor. Pazarlama ekibim tarafından inceleniyor. Ahlaki ve etik değerlerimize uymayan filmlerde yer almıyoruz.

***

Sıradan sponsorluklar bizim için cazibesini kaybetti

Fikret İnan, Fiyapı'nın sahibi: 2008 sonu, 2009'un başında TV sponsorluklarını yapan ilk inşaat firmasıyız. Haber programı, spor, eğlence olmak üzere birçok yapıma sponsor olduk. Marka bilinirliği anlamında çok ciddi dönüş aldık. Fiyapı'nın marka olmasında sponsorlukların çok büyük katkısı oldu. Artık bütün inşaat şirketleri tarafından çok fazla yapılmaya başlandı. Bizim için fazla cazibesi kalmadı. Bir programa sponsor olmak sıradanlaştı, tarzımız yapılmamış işlerde öncü olmak.

***

Kültür sanatla ilgili projelere sponsor olmaya devam edeceğiz

Tamer Özyurt/Özyurtlar İnşaat'ın sahibi: Televizyon ile farklı sosyo-ekonomik yapıya dair kitlelere ulaşmak mümkün. Bu sebeple TV reklamlarına ağırlık verdik. Bizim için önemli olan husus, markamızla sponsor olacağımız TV programının felsefesinin ve hedef kitlesinin örtüşmesidir. En son sponsorluğumuz Çocuklar Duymasın. Sponsorluk görüşmelerimiz sürüyor. Kültür sanat projelerine destek vermeye devam edeceğiz.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA