• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Senarist Şasa son yolculuğuna uğurlandı
17 Haziran 2014 Salı 16:12

Senarist Şasa son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren senarist Ayşe Şasa, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Türk sinemasının unutulmaz senaristlerinden Ayşe Şasa için Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde kardeşi Aziz Şasa, taziyeleri kabul etti.

Öğle vakti kılınan cenaze namazına, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski milletvekillerinden Süleyman Gündüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ile Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Şerif Mardin, Prof. Sami Şekeroğlu, Safa Önal, Yılmaz Atadeniz, Mesut Uçakan, Sevin Okyay, İskender Pala, Hasan Kaçan, Ulvi Alacakaptan ve Ahmet Yenilmez'in de aralarında bulunduğu çok sayıda yönetmen, yazar, oyuncu ve akademisyen katıldı.

Şasa'nın cenazesi, cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Sahrayıcedit Mezarlığı'na götürüldü.

"Önemli eserler bıraktı"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, Şasa'ya Allah'tan rahmet diledi.

Şasa'nın, bir röportajında " Kökleriyle barışamayan bir toplumun soylu işler yapması mümkün değil" dediğine işaret eden Erdoğan, "Kökleriyle barışarak, tarihin ve medeniyetin aydınlığında son derece önemli işler yapmış, önemli eserler bırakmış bir sanatçımızdı. Rahmetle yad ediyor, mekanı inşallah cennet olur" dedi.

Ayşe Şasa

İstanbul'da 1941'de doğan Ayşe Şasa, şimdiki adı Robert Koleji olan Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’nden 1960'ta mezun oldu.

Senaristliğe 1963'te başlayan Şasa, 1980'li yıllarda geçirdiği ağır bir rahatsızlık sonrası sinema piyasasından 10 yıl boyunca çekildi.

"Son Kuşlar", "Ah Güzel İstanbul", "Utanç" ve "Gramofon Avrat" gibi filmlere senarist olarak imza atan Şasa'nın, 1993'te sinemayla ilgili "Yeşilçam Günlüğü" adlı denemeleri yayımlandı. "Delilik Ülkesinden Notlar" isimli eseri Şubat 2003'te piyasaya sunulan Şasa'nın çok sayıda kitabı ve senaryo eseri bulunuyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA