• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Senai Demirci büyük ilgi gördü
03 Nisan 2011 Pazar 15:16

Senai Demirci büyük ilgi gördü

Selçuklu Belediyesi kitap okumayı sevdirmek, okumaya ilgiyi artırmak, geleceğin düşünen, sorgulayan toplumunun tohumlarını atmak amacıyla etkinlikler düzenliyor.
Selçuklu Belediyesi kitap okumayı sevdirmek, okumaya ilgiyi artırmak, geleceğin düşünen, sorgulayan toplumunun tohumlarını atmak amacıyla etkinlikler düzenliyor. Kütüphaneler haftası nedeniyle gerçekleşen etkinliklerin son etabında Konya Ticaret Odası Salonunda konferans organize edildi. Senai Demirci’nin konferansı büyük ilgi gördü.
 
Konferanstan önce Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ahmet Apalı tarafından açılış konuşması yapıldı. Başkan Vekili Ahmet Apalı, okumanın insan için en etkili öğrenme yolu olduğunu söyledi. Apalı, “okumak beyni besler ve geliştirir. Okuyarak yetişmiş toplum başarılı ve güçlü olur. Selçuklu Belediyesi olarak okumaya büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede çocuklarımızın ve öğrencilerimizin okumasına, okumaya teşvik edilmesine büyük önem veriyoruz. İlçemizde 8 kütüphane, binlerce üyesi ve on binlerce kitabı bulunmaktadır. Amacımız öğrencilerimizin kitaba karşı sevgisini artırmak ve okumaya teşvik etmektir. Artık çağımız bilgi çağı ve en önemli servet de bilgidir. Bu çalışmaların çocuklarımızın okuyan bireyler ve okuyan bir toplum oluşturmasını sağlamaya yöneliktir.
 
‘Okumak her yaşta güzeldir’ konulu etkinliklerimizin son ayağı olan konferansımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca Senai Demirci’ye de programımızda yer aldığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Senai Demirci konferansta, okumak insan için büyük bir önem arz etmektedir. Dinimizde de bu konu önemle vurgulanmış ve Peygamber efendimiz (sav) gelen ilk vahiy de ‘Oku’ denmiştir. Bizim okumamız için de efendimize bir kitap gönderilmiştir. Bu kitap yalnızca okumak için değil okuyup anlamak ve yaşamak içindir. Evlerimizde Kur’anı-ı Kerim’in bir kitap olarak kalmasını istemiyorsak onu okumalı, anlamalı ve yaşamalıyız. Okumak anlamak ve yaşamak demektir. Bu bakımdan okumak hepimiz için büyük bir öneme sahiptir” dedi.
 
Konferansın ardından Senai Demirci, Konyalılarla bir araya gemlisini sağlayan Selçuklu Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Senai Demirci konferansa katılanlara kitap imzadı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA