• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sen bize fazlasın
18 Haziran 2012 Pazartesi 12:59

Sen bize fazlasın

Üniversite 1incisi, yüksek lisanslı, doktora öğrencisi Uğur Özer, Gençlik ve Spor Bakanlığının açtığı yardımcı uzmanlık sınavını kazandı.
Ancak bakanlık yetkilileri, “Sen doktora yapıyorsun, işi bırakır gidersin” diyerek puanı düşük olan kişiyi işe aldı. Özer’in Avukatı Gurur Gaye Ünal, haksızlığı yargıya taşıdı ve İdare Mahkemesine dava açtı. Avukat Ünal, dilekçesinde şunları vurguladı: “Müvekkilim Özer, Gazi Üniversitesi Spor Yüksek Okulundaki Lisans eğitimini birincilikle; Spor Yönetim Bilimleri Programında yüksek lisans eğitimini 100 tam puan ile tamamlamıştır ve doktora eğitimine devam etmektedir. Müvekkilim, Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı Sınavının yazılısına 28 Ocak’ta, sözlü kısmına 15 Şubat’ta katılmıştır.”
Yazılıda hiç yanlışı yok
“Yazılı sınavda en yüksek 2’nci not olan 89 puanı, işaretlediği sorularda hata yapmayarak almıştır. Sözlü sınavda soruların çoğuna doğru cevap vermiş olmasına rağmen başarısız bulunmuş. İtirazı üzerine verilen cevapta ‘meslekten ayrılma durumu’ şeklindeki bir ifade ile sözlü sınavda başarılı olamadığı kendisine bildirilmiştir. İlgili yönetmelikte meslekten ayrılma hususu gibi bir ibare yer almadığı gibi, işe giren hiç kimseden bu yönde bir işten ayrılmama taahhüdü alınamaz. Yazılı sınavda müvekkilimden daha düşük not alan, konuşma bozukluğu olan bir adayın da sözlü mülakatta başarılı bulunmuş olması, idarenin eşitlik ilkesine ve ilgili mevzuat hükümlerine açıkça aykırı bir şekilde değerlendirme yapmış olduğunu tüm açıklığı ile ortaya koymaktadır.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA