• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şems ve Mevlana sahnede
03 Mart 2011 Perşembe 10:09

Şems ve Mevlana sahnede

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), Cem Günen'in yazdığı, Tomris Çetinel'in yönettiği ''Suskunlar Kapısı'' (Bab-ı Hamuşan) adlı oyunu sahneleyecek.
     Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), Cem Günen'in yazdığı, Tomris Çetinel'in yönettiği ''Suskunlar Kapısı'' (Bab-ı Hamuşan) adlı oyunu sahneleyecek.
     Dekoru Hakan Dündar'a, kostümleri Özge Akarsu'ya ve ışık düzeni Kazım Öztürk'e ait oyunda, Doğan Doğru, Asım Tuncay Aynur, Bengisu Gürbüzer Doğru, Nur Yazar, Nevra Sayar, Ozan Umut Çobanoğlu, Yıldırım Gücük, Yaşar Özboz, Ahmet Çökmez, Mustafa Uzman, Hasan Tanılmış rol alıyor.
     Şems-i Tebrizi'nin hayatı ile Mevlana'nın hoşgörüsünün anlatıldığı oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 5 Mart Cumartesi günü saat 15.00'de ve 20.00'de KDT sahnesinde izleyicinin beğenisine sunulacak.
     KDT, ''Orkestra'' adlı çocuk oyunuyla minik izleyicilerin karşısına çıkacak.
    
     Zeki Yorulmaz'ın yazdığı, Volkan Çetinkaya'nın yönettiği oyunun, dekor ve giysi tasarımı Özlem Karabay, ışık tasarımı Hakan Özdemir'e ait.
     Özgür Baş, Ebru Gülerarslan, Ahmet Çökmez, Çağatay Çiftçi, Berfu Kılıç, Eren Özyalçın, Yaşar Özboz'un rol aldığı oyunda, yaramaz trompet, kırılgan viyolonsel, babacan kontrbas, flüt ve titrek trompetin birbirinden çok farklı yaradılışta enstrümanlar olduğu, her birinin tek başlarına kendilerine özgü sesler ve ezgiler yaratabilirken, bu yeteneklerinin biraraya gelerek muhteşem bir müziğe dönüşeceğinin fakına varmadıkları anlatılıyor.
     Oyun, 8 Mart Salı günü saat 10.30'da, 9 Mart Çarşamba günü saat 10.30'da ve 14.00'da sahnelenecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA