• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şemdinlideki şehit sayısı 6ya yükseldi
23 Ağustos 2012 Perşembe 17:53

Şemdinli'deki şehit sayısı 6'ya yükseldi

Dün 5 askerin şehit olduğu Hakkari'den bugün de bir şehit haberi daha geldi.

Patlama, öğle saatlerinde Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında meydana geldi. PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcının, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı.

ÖNCE '4 ASKER ŞEHİT' DENİLMİŞTİ

İlk patlamadan sonra art arda üç patlama daha meydana geldi. Patlamanın ardından ise Yüksekova yönünden 2 kobra tipi helikopteri ile Derecik bölgesinden zırhlı araçların bölgeye gittikleri gözlendi. Akşam saatlerinde hain saldırıda 4 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı belirtilmişti.

VALİLİK: ŞEHİT SAYISI 5

Hakkari Valiliği yaptığı açıklamada şehit sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı.

ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

PKK'lı teröristlerin, uzun namlulu silahlarla konvoya düzenlediği saldırıda Astsubay Hüseyin Çetin (Bolu) ile uzman erbaşlar Soner Özdemir (Çorum), Mehmet Suay (İskenderun), İsmail Zengin (Balıkesir) ve İbrahim Yıldız (Yozgat) şehit düştü. 7 asker de yaralandı.

ŞEMDİNLİ'DEN BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA DA BİR ŞEHİT HABERİ GELDİ

Hakkari'de Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ilk bilgilere göre 1 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi Omurlu Köyü'nde bulunan Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na PKK'lılar tarafından bugün eş zamanlı ateş açıldı.

Saldırı bugün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. PKK'lılar Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na uzun namlulu silah, havan topu ve roketatarlarla; yaklaşık 10 kilometre uzaktaki Derecik Jandarma Taburu'na ise uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Askerler teröristlere anında karşılık verirken çatışma çıktı. Yüksekova ve Şemdinli'den çok sayıda helikopter bölgeye sevk edildi.

1 ASKER ŞEHİT

PKK’lıların Şemdinli’nin Derecik Beldesi’nde havan, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdıkları Omurlu 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’ndaki çatışmada, ilk bilgilere göre 1 askerin şehit olduğu belirtildi. Bölgedeki operasyonlar sürerken, yer yer çatışmaların devam ettiği belirtildi.

HAKKARİ'Yİ KANA BULAYACAKLARDI

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bir istihbaratı değerlendiren polis ekipleri, üzerlerinde bomba düzenekleri bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı.

Şemdinli İlçesi yönünden Yüksekova İlçesi’ne gelen ve plakası açıklanmayan otomobil, bugün öğlen saatlerinde ilçe merkezi girişindeki polis kontrol noktasında durduruldu. Yapılan kimlik kontrolunun ardından 4 kişinin üzerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda bu kişilerin üzerinde, bomba düzeneğinde kullanılan ateşleyici sistemler ile piller ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 kişi, sorgularının yapılması için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, soruşturma sürüyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA