• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selva, 2012de yüzde 30 büyüme hedefliyor
26 Nisan 2012 Perşembe 15:46

Selva, 2012'de yüzde 30 büyüme hedefliyor

Türkiyenin markalı makarna ihracat birincisi olan Selva Gıda üretim kapasitesini yüzde 75 oranında artırıyor.
Türkiye’nin markalı makarna ihracat birincisi olan Selva Gıda üretim kapasitesini yüzde 75 oranında artırıyor. 5 milyon Euro yatırım ile yeni makarna hattını devreye alan Selva Gıda, günlük üretim kapasitesini 125 tondan 210 tona çıkaracak. Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş,  “Yeni yatırımımıza uygun olarak depolama alanı kapasitemizi de yüzde 50 oranında artırarak 3 bin tondan 4 bin 500 tona çıkardık. Ayrıca yeni depolama ve forklift sistemi yatırımı da hayata geçirilmiştir” dedi.
 
Makarna sektörünün yenilikçi markası Selva Gıda, üretim kapasitesini yüzde 75 oranında artıracak yeni makarna hattını açıyor.  5 milyon Euro bütçe ile gerçekleştirilen yeni makarna hattı yatırımı ile günlük üretim kapasitesini 125 tondan 210 tona çıkaran Selva, günde 420 bin paket üretim yapacak.
 
Türkiye’nin markalı makarna ihracat birincisi olan Selva Gıda, yeni makarna hattının açılışını 26 Nisan Perşembe günü gerçekleştirdi. Yeni makarna hattının açılışında konuşan Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, yeni makarna hattında dünyada bilinen en yeni üretim tekniklerinin kullanıldığını belirtti. Yeni yatırımla birlikte üretim kapasitelerinin günde 250 bin paketten 420 bin pakete ulaşacağını belirten Karakuş, “Yeni makarna hattının devamındaki robotlu paketleme, kolileme ve paletleme tesisi teknolojisi ve yenilikleri itibariyle ülkemizdeki ilk ve tek olma hüviyetini taşımaktadır. Yeni yatırımımıza uygun olarak depolama alanı kapasitemizi de yüzde 50 oranında artırarak 3 bin tondan 4 bin 500 tona çıkardık. Ayrıca yeni depolama ve forklift sistemi yatırımı da hayata geçirilmiştir” dedi.
 
2012’de yüzde 30 büyüme hedefliyor
 
5 milyon Euro bir bütçe ile gerçekleştirdikleri yeni makarna hattı yatırımıyla özellikle ihracatta daha da büyümek ve dünyanın en önemli makarna markaları arasına girmeyi planladıklarını söyleyen Mehmet Karakuş, yeni yatırımlarından aldıkları güçle de bu yıl yüzde 30 büyüme hedeflediklerini açıkladı. Karakuş, “Yenilikçi kimliğimize paralel olarak yeni ürün geliştirme ve AR-GE yatırımlarımızı de sürdüreceğiz” dedi.
1988 yılında İttifak Holding’in ilk iştiraki olarak un üretmek üzere yola çıkan Selva Gıda’nın 1998 yılından itibaren makarna sektörüne de girdiğini hatırlatan Mehmet Karakuş, Selva’nın bugün itibariyle Türkiye’nin en önemli gıda markalarından ve ihracatçılarından biri haline geldiğini vurguladı.
 
Markalı makarnada ihracat birincisi
 
Makarnada pazar payı itibariyle Türkiye’nin üçüncü büyük markası paket unda ise beşinci büyük markası olan Selva’nın 80 ülkeye ihracat yaptığını vurgulayan Mehmet Karakuş, Selva’nın Türkiye’nin markalı makarnada ihracat birincisi olduğunu söyledi. Karakuş, Selva’nın yaptığı yeni makarna çeşitleri; Şipşak Makarna, Anadolu Lezzetleri ve Meyveli İrmik ürünleriyle sektörünün en yenilikçi firması olduğunu sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA