• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SELSİAD’da gündem yeni anayasa
25 Kasım 2015 Çarşamba 14:20

SELSİAD’da gündem yeni anayasa

Selçuklu Sanayici İşadamları Serbest Meslek Mensupları Derneği(SELSİAD) Konferans Salonu’nda Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Bilir tarafından, “Yeni Anayasa Gerekliliği” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

SELSİAD Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat’ın “Hoş geldiniz” konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Ak Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal ve eski HUDER Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi Av.Şamil Şenalp; SELSİAD’ın gerçekleştirdiği önemli etkinlikleri ve çalışmaları basından takip ettiklerini belirterek kutladılar.

selsiad’da-gundem-yeni-anayasa-2.jpg

Konuşmacı Prof.Dr.Faruk Bilir, anayasaların bir toplumun en önemli kuralları olduğunu belirterek, yeni bir anayasanın niçin gerekli olduğu, gerekliliğin şartları, ortak yönleri ve getirileri üzerinde durdu. “Türk toplumu her konuda rüştünü ispat etti. Anayasa konusunda da rüştünü ispat etmelidir. Bugüne kadar beş anayasa yapılmış. Anayasamız, Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Burhan Kuzu’nun deyimiyle yamalı bohçaya dönmüştür” dedi. Bu zamana kadar bu tartışmaların hep seçim öncesi olağanüstü zamanlarda yapıldığını, ülkemizin, önümüzdeki seçimsiz normal dönemde, kişiler üzerinden değil de sistemi gerçek manada sorgulayan bir süreçle başkanlık sisteminin üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.  Prof.Bilir daha sonra, gündemde ve tartışmalı bir konu olan; parlamenter sistemden, başkanlık sistemine geçiş hakkında da ABD’deki başkanlık sistemi ve Fransa’daki yarı başkanlık sistemlerinden örnekler vererek, soruları cevapladı.

Ak Parti İl Yönetimi, akademisyenler, avukatlar ve işadamlarının katıldığı etkinlik toplu çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

selsiad’da-gundem-yeni-anayasa-0.jpg

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA