• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SELMEKin halk oyunları gösterisi beğeni topluyor
19 Haziran 2012 Salı 12:47

SELMEK'in halk oyunları gösterisi beğeni topluyor

Selçuklu Belediyesince gerçekleştirilen organizasyonla Anadolu folklorunun kalbi Selçuklu da attı.
Selçuklu Belediyesi’nce gerçekleştirilen organizasyonla Anadolu folklorunun kalbi Selçuklu da attı. Yedi bölgeden folklor ekipleri gösterilerine başladı. Organizasyon 23 Haziran’a kadar devam edecek.

Selçuklu Belediyesi tarafından SELMEK yılsonu etkinlikleri kapsamında planlanan yöresel halk oyunlarının sergilendiği Anadolu Folkloru coşkuyla başladı.
Selçuklu Belediyesi Hizmet Binası bahçesinde yapılan açılış programına Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Nuh Kaygısız, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkan Vekili Gülvezir Korkmaz, Selçuklu Halk Eğitim Müdürü Latif Kaya, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Nuh Kaygısız yaptığı açılış konuşmasında Anadolu’nun 7 farklı bölgesinden 10 ilimizin katıldığı farklı renkleri ve kültürleri bir araya getiren böyle güzel bir etkinlik yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Farklı illerimizin kültürleri, el sanatları, folklorunu siz değerli hemşehrilerimizin daha yakından görüp tanıması için böyle bir etkinlik düzenledik. Programa bu ilginiz bizi oldukça mutlu etti. Bir hafta sürecek olan coşkulu programımıza tüm hemşehrilerimizi davet ediyor ve diğer illerimizden etkinliklerimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Ak Parti Selçuklu İlçe Başkan Vekili Gülvezir Korkmaz, “Belediyelerimiz asli görevlerinin yanın sıra gerçekleştirdiği bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerle kültürümüzü yaşatıyor ve değerlerimize sahip çıkıyor. Böyle güzel bir etkinliği gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi’ni kutluyorum. Programa diğer illerimizden katılan konuklarımıza şehrimize hoş geldiniz diyor ve programda emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.” dedi.

Selçuklu Halk eğitim Merkezi Müdürü Latif Kaya, kültürel değerlerimizi yaşatan, güzel örnekleri bir araya getirerek bizlere görsel şölen sunarak bu programı gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi’ne ve programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Selçuklu Belediye Hizmet Binası yanında açılışı gerçekleştirilen Anadolu Folkloru 23 Haziran tarihine kadar devam edecek. Etkinliklerde SELMEK kursiyerleri tarafından yapılan ürünlerle programa 10 farklı ilden katılan belediyelerin ulusal el sanatları ürünleri Konyalıların beğenisine sunuldu.

Programa Bolu, Adıyaman, Mersin, Trabzon, Kütahya, Polatlı, Aydın, Hatay, Bursa ve Akşehir yörelerine ait yöresel halk oyunları damgasını vurdu. Ülkemizin ve ilimizin kültürel değerlerinin tanıtımına yönelik açılan standlarda mum yapımı, Sille çömleği, ebru sanatı, Sille halı dokuma, yemek ve baharat kültürü tanıtılıyor.
23 Haziran tarihine kadar devam edecek olan festivalde her gün saat: 11:00, 15:00 ve 20:30 da folklor gösterileri ile halk müziği dinletisi, barana topluluğu ve çetnevir gösterisi, film gösterisi ve sürpriz programlar davetlilerin beğenisine sunuluyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA