• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukun en güzel binası Seydişehire
06 Temmuz 2011 Çarşamba 10:25

Selçuk'un en güzel binası Seydişehir'e

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengeloğlu, SÜ'nün en güzel binasının..
     Selçuk Üniversitesi (SÜ) Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengeloğlu, SÜ'nün en güzel binasının Seydişehir'de olacağını söyledi.
     Çengeloğlu, Seydişehir Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda düzenlediği toplantıda, yapımı süren Mühendislik Fakültesi binasının son durumu hakkında bilgi verdi.
     Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi binasının SÜ binaları içinde en güzel bina olacağını, binanın yapımını üstlenen Cengiz kardeşlerin hiç bir fedakarlıktan kaçınmadığını söyledi.
     SÜ'nün bölünmesinin gündemde olduğunu ifade eden Çengeloğlu, Seydişehir Beyşehir eksenli bölgeye üniversite kazandırmak için uğraş verdiklerini belirtti.
     Konya sivil toplum örgütlerinin Konya'ya yeni bir devlet üniversitesi açılması için çalıştıklarını vurgulayan Çengeloğlu, şunları kaydetti:
     ''Bizde bu düşünceye sıcak bakıyoruz. Yeni üniversite kurulursa Meram Tıp Fakültesi, Meram İlahiyat Fakültesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve Akşehir'i de içine alan yeni kurulacak üniversiteye Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesin bağlanması bizler içinde iyi olacak.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA