• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukun denizi gören tek okulu
22 Ocak 2013 Salı 12:59

Selçuk'un denizi gören tek okulu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Alaeddin Keykubat Kampüsüne yaklaşık 300 kilometre uzaklıkta Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu, Akdenizin kıyısında Selçuk Üniversitesinin temsilcisi olarak bulunuyor

Selçuk Üniversitesi’nin denize nazır tek okulu olma özelliğine sahip Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu, kurulduğu 1992 yılından bu yana gerek nitelik gerekse nicelik bakımdan her geçen gün kendini geliştirerek 7 bölüm, 8 program 32 akademik, 18 idari personel ve bin 300 öğrencisiyle eğitimini sürdürüyor. Prof. Dr. Oğuz, “Doğusunda Mersin ve Adana’ya, batısında Alanya ve Antalya’ya, kuzeyinde Konya ve İç Anadolu’ya güneyde ise Kıbrıs’a giden yolların kesiştiği kavşakta önemli bir coğrafi konuma sahip olan Silifke’de Selçuk Üniversitesi’ni başarıyla temsil etmeye çalışıyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduğu hızla gelişen, teknolojiye ayak uydurabilen, hızlı kararlar verebilen ve sorumluluk sahibi kalifiye eleman yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

UYGULAMALI EĞİTİM
Tüm programlarda öğrencilere uygulamalı eğitim verdikleri ifade eden Prof. Dr. Halis Oğuz, “Bitkisel ve hayvansal üretim, dış ticaret, elektronik ve otamasyon, inşaat, otel -lokanta ve ikram hizmetleri, seyahat turizmi ve eğlence, yönetim ve organizasyon bölümlerinde eğitim veren okulumuz, teorik olduğu kadar uygulamalı eğitime de büyük önem vermektedir. Bu kapsamda öğrencilerimizi sektörün önde gelen isimleriyle sık sık bir araya getiriyoruz. Tüm programlara yönelik uygulama gezileri ve sektör ziyaretleri gerçekleştirdiğimiz okulumuzda ayrıca her yıl turizm rehberliği öğrencilerine yönelik düzenlenen ve öğrencilerin tarihi ve turistik yerleri görerek yerinde incelemelerine fırsat tanıyan toplam 13 bin kilometrelik Anadolu turu yapıyoruz” diye konuştu.

YÜZDE 95 ORANINDA TERCİH EDİLDİ
Akdeniz’in kıyısında SÜ bünyesinde 20 yıldır eğitim-öğretim verdiklerini aktaran Prof. Dr. Oğuz, “Meslek Yüksekokulumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılı için ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmelerde yüzde 97 oranında tercih edildi. Okulumuz gerek eğitim ve öğretim kalitesi gerekse coğrafi konum ve sunduğu imkanlar dolayısıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen meslek yüksekokulları arasında yer almaktadır. Okulumuz, hem vermiş olduğu eğitim hem de öğrencilerimize sunduğumuz imkanlarla marka okul olma yolunda hızlı adımlarla ilerlemektedir. Yükseköğretim kurumları bulundukları bölgelere kültürel ve bilimsel katkıların yanında ekonomik ve sosyal anlamda da önemli kazanımlar sağlamaktadır. Selçuk Üniversitesi’nin bir parçası olarak bizler de bulunduğumuz bölgede bilimsel, sosyal ve kültürel anlamda pek çok faaliyetlerimizi yerel ve mülki idareciler, sivil toplum örgütleri ve bölge insanı ile birlikte yürütmekteyiz. Okul olarak buradaki kurum ve kuruluşların yanı sıra halkla da sürekli iletişim halindeyiz ve üniversitemizi en iyi şekilde Akdeniz bölgesinin incisi Silifke’de temsil ettiğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA