• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuktan Güzel Sanatlara yeni bina
20 Temmuz 2011 Çarşamba 11:48

Selçuk'tan Güzel Sanatlar'a yeni bina

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2011-2012 eğitim öğretim yılı başında 2 bin 650 metrekarelik eski binasından 14 bin 570 metrekare olarak inşa edilen yeni ve modern binasına taşınacak.
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi,  2011-2012 eğitim öğretim yılı başında 2 bin 650 metrekarelik eski binasından 14 bin 570 metrekare olarak inşa edilen yeni ve modern binasına taşınacak.
 
Alaeddin Keykubat Kampusu’nde yapımı tamamlanma aşamasına gelen bina, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde bir çok ulusal ve uluslar arası kongrelerle, sanatsal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak.

48 ADET ÇALIŞMA ATÖLYESİ
     
Selçuk Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Osman Orhan, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin daha modern bir binada eğitim göreceklerini belirterek, “Güzel Sanatlar Fakültemizin eski binası 2 bin 650 metrekarelik bir alana sahipti. Yeni binamız 14 bin 570 metrekare alana sahip ve 5 bloktan oluşmaktadır. Fakülte binası içerisinde 70 öğretim üyesi odası, 48 atölye, 1 adet konferans salonu, 1 adet kafeterya, fakültenin bahçesine konumlandırılacak 5 ayrı açık çalışma alanı yer alacak. Dekan ve yardımcılarının odalarının bulunacağı idari binada ise sergi salonu bulunacak.” dedi.

8 MİLYON TL HARCANDI

Yeni binada öğretim üyeleri ve öğrencilerin sanatsal anlamda her türlü çalışmayı uygulamalı olarak yapabileceğini vurgulayan Orhan, “Binanın içerisi kadar dışındaki peyzaj çalışmalarına da büyük önem veriyoruz. Çevresindeki 6 bin metrekarelik alanın 3 bin 500 metrekaresi andezit taşıyla, kalan kısmını ise beton parke taşıyla döşeyeceğiz. Üniversitemizin bütçesinden 8 milyon TL harcayarak yaptığımız binanın sanata yakışır modern bir fakülte olması için her türlü fedakarlığı yapıyoruz.” diye konuşt

 “ŞEHRİMİZİ SANATIN MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ”

 Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise bilimsel, sosyal ve sportif faaliyetler kadar sanata da büyük önem verdiklerini belirterek, “Mevcut yapımız ve eğitim-öğretim kalitemizle her türlü değişimi ve gelişimi yakından takip ediyoruz. Bilimsel, sosyal, sportif ve sanatsal gelişimin öncülüğünü yaparak, bölgemize ve ülkemize yarar sağlayacak niteliklere ulaştığımızı düşünüyorum. Ulusal ve uluslar arası pek çok yarışmadan ödülle dönen ve kalitesini kanıtladığından kuşku duymadığımız Güzel Sanatlar Fakültemizin yeni ve modern binasında yapacağı birçok önemli etkinliklerle Konyamızı sanatın merkezi haline getireceğine inanıyorum.” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA