• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk’ta Üçüncü Caminin Temeli Atıldı
21 Mayıs 2018 Pazartesi 19:41

Selçuk’ta Üçüncü Caminin Temeli Atıldı

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesinde Konyalı hayırsever Nurullah Eken ve Konya Müftülüğü’nün girişimleri ile kazandırılması planlanan 3 bin m2’lik caminin temel atma töreni gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesinde Konyalı hayırsever Nurullah Eken ve Konya Müftülüğü’nün girişimleri ile kazandırılması planlanan 3 bin m2’lik caminin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Konya Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber, Genel Sekreter İbrahim Halıcı, Genel Sekreter Yardımcıları Atilla Yılmaz, Tevfik Sayın, daire başkanları, dekanlar, hayırseverler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konya Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber, caminin yapılış aşamasının nasıl geçekleştiğini anlattı. Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ise, “Hepimiz biliyoruz ki camilerin, mescitlerin inşası yeryüzünde tevhidin alameti farikasıdır” diyerek sözlerine başladı. Dinin, İslam’ın bir medeniyet görüntüsü olarak yeryüzüne ulaştığını İslam merkezlerinin ortaya çıkmasının mimari, teknoloji ve bilgi birikimiyle değerlendirildiği zaman önemli olduğuna değinen Poçanoğlu, “Mübarek vakitte böyle bir caminin temelini atmak hepimiz için büyük bahtiyarlıktır” şeklinde konuştu.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, kampüste faaliyette bulunan cami sayısının bu cami ile beraber üç olduğunu belirtti. Camilerin medeniyet tesisinde büyük önemi olduğuna değinen Prof. Dr. Mustafa Şahin, ”Günümüzde en başta Müslüman dünyası olmak üzere insanlık çok büyük inanç ve düşünce sorunları yaşamaktadır. Dinin ve İslam’ın öğretilmediği bir ortamda din adı altında çok yanlış işler ve icraatlar yapılmaktadır ve maalesef kötü niyetli insanlarında teşvik ve destekleriyle İslam ile terör bugün yan yana anılır hale gelmiştir. Yeryüzünde teröre en çok karşı çıkacak inanç ve düşünce İslam inancıdır ama bu istismar ediliyor. Yanlış İslami algıların ortadan kaldırılması noktasında İslami ilimler Fakültesi ile birlikte buranın bir mektep, bir okul, bir eğitim yuvası halinde faaliyet göstermesi için elimizden gelen bütün imkanları tahsis edeceğiz. Bu konuda Diyanet İşleri eski Başkanı Sayın Mehmet Görmez’in emeği ve katkılarını yadsımamak gerekir. ” dedi.

Konuşmaların ardından Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun yaptığı dua ile caminin temeli atıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA