• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukta Montessori Eğitimi Projesi
31 Mayıs 2011 Salı 10:34

Selçukta Montessori Eğitimi Projesi

Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesinin yürüttüğü Nitelikli Okul Öncesi Eğitimi İçin Montessori Eğitimi Projesi kapsamında gerçekleştirilen konferansa

Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nin yürüttüğü “Nitelikli Okul Öncesi Eğitimi İçin Montessori Eğitimi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen konferansa ünlü eğitimci Emel Çakıroğlu Wılbrandt katıldı. “Okul Öncesi Dönem Montessori Eğitiminde Duyu ve Hareket Eğitimi” konulu konferans İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Çocuklara baskı olmaksızın bireysel beceri kazandırılması gerektiğini anlatan Çakıroğlu, “Çocuklar aslında bizden her şeyi yapmamızı istemiyor, yaşam için yardım istiyorlar.” dedi.

Konferansa Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadircan Özkan, Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu Yöneticisi ve Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Figen Güleş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

PROJEYLE 79 ÖĞRETMEN’E EĞİTİM

Öğretim Görevlisi Figen Güleş, proje kapsamında bir yıl içerisinde 79 okul öncesi öğretmene “Montessori Eğitimi” konusunda seminer vereceklerini belirterek, “AB destekli projemiz süresince Konya’da bulunan ve okul öncesi eğitimi veren öğretmenlerimize AB standardından eğitim vermek istiyoruz. Aralık’ta 2011’de sona erecek projemiz için 77 bin avro’luk bir bütçe ayrıldı. Projemiz tamamlandığında bu eğitim sisteminin daha da yaygınlaşacağına inanıyoruz.” dedi.

“AİLELER SADECE BAŞARIYA ODAKLANIYOR”

Montessori eğitimi alanında çalışmaları bulunan ve bu alanda pek çok seminer veren Eğitimci Emel Çakıroğlu Wılbrandt, günümüzde ailelerin çocuklarını başarıya odakladığını vurgulayarak, “Ebeveyinler kendi çocukları ile diğer çocukları sürekli karşılaştırıyor. Okulda da aynı eğitim modelinin uygulanması çocukları tek düze haline getiriyor. Zamanla bütün çocuklar her yönden birbirine benzer hale geliyor. Orijinallik ortadan kalkıyor. Bu da verimliliği ve etkinliği önlüyor.” dedi.

“MONTESSORİ EĞİTİMİNİ YAYGINLAŞTIRALIM”

Montessori eğitiminin çocuklara bireysellik kazandırdığını ve onları bağımsız hareket etmeye zorladığını belirten Çakıroğlu, “Bu eğitim sisteminde çocuklara zorla hiçbir şey yaptırılmıyor. Onların isteklerine saygı duyularak belirli disiplin çerçevesinde eğitim veriliyor. Bunun çok doğru bir eğitim sistemi olduğuna inanıyorum. Çünkü çocuklar aslında bizden her şeyi yapmamızı istemiyor, bizden yaşam için yardım istiyor. Bizden bağımsızlıklarını istiyorlar.” diye konuştu.

Montessori eğitim sisteminin Türkiye’de üniversiteler aracığıyla yaygınlaşabileceğini vurgulayan Çakıroğlu, Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu’nda uygulanan bu sistemin AB destekli bu proje ile daha da yaygınlaşacağını söyledi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA