• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukta kısa film galası yapıldı
07 Ocak 2010 Perşembe 12:18

Selçuk'ta kısa film galası yapıldı

Amerika State Üniversitesi ile Türkiye Atlantik Filmin ortaklaşa yürüttüğü, Film Turkey projesi kapsamında hazırlanan kısa filmlerin galası yapıldı.
SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki gala’ya, Amerika State Üniversitesi Fredonia İletişim Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ted Schwalbe, SÜ İletişim Fakültesi Radyo-Tv ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytekin Can, öğretim üyeleri ile SÜ bünyesinde eğitim gören Amerikalı ve Türk öğrenciler katıldı. Projeye SÜ İletişim Fakültesi’nden katılan 12 öğrencinin 3 filmi de sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.
Fredonia İletişim Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ted Schwalbe, film çekimleri sırasında desteklerinden dolayı SÜ İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine teşekkür ederek, “Bu proje kapsamında Türk insanının yakından tanıma fırsatı buldum. Türkiye’deki öğrencilerle çalışmak büyük bir zevkti. Umarım filmleri izleyenler de büyük bir zevk alır. Konya’daki filmlerin çekiminde bize destek olan SÜ İletişim Fakültesi’ne teşekkür ederim” dedi.
State Üniversitesi Fredonia İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nefin Dinç ise, projeye 2008 yılında start verdiklerini belirterek, “Edirne, Konya, Antakya, Sivas, Mardin ve Artvin’den lise ve üniversitelerde eğitim gören 72 öğrenci seçtik. Film çekimleri öncesi öğrencilerimize Türkiye ve ABD’de senaryo yazımı, kamera, ses, ışık, montaj konularında eğitimler verdik. Filmlerle ilgili son düzenlemeleri ise ABD’de yaptık” dedi.
Filmlerin konularını demokrasi, insan hakları, kadın hakları, ekonomik gelişme ve kültürel çeşitlilik olarak seçtiklerini, 9 kurmaca ve 9 belgesel film ortaya koyduklarını anlatan Dinç, “Konya’da 1980 darbesi sırasında yaşanan bir aşk hikayesini anlatan ‘Erikler Çiçek Açınca’, Mevlevi felsefesi ve ney konulu ‘Tek Nefeste Aşk’, 2 çocuğun yaşamlarını konu alan, ‘Kapat Gözlerini’ adlı filmler çekildi. İstanbul, Ankara ve Konya galasından sonra Diyarbakır’a da giderek filmleri burada da göstereceğiz” diye konuştu.
SÜ İletişim Fakültesi Radyo-Tv ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytekin Can ise, projenin Konya bölümünde ekibe yardımcı olduklarını ifade ederek, “Projenin belirli kısımlarına fakülte olarak destek verdik. Onlar da fakültelerimize 3 kamera ve bir bilgisayar kurgu sistemini hibe etti. Desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Galada, Doç Dr. Can, Prof. Ted Scwalbe’ye teşekkür belgesi vererek heykelcik hediye etti
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA