• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukta engelsiz yaşam birimi
02 Temmuz 2009 Perşembe 10:50

Selçuk'ta engelsiz yaşam birimi

Selçuk Üniversitesi, engelli öğrenciler için birim oluşturdu.
Selçuk Üniversitesi, engelli öğrencilerin daha rahat şartlarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde ‘Engelsiz Yaşam Birimi’ oluşturdu.  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, projeyle engellilere engelsiz bir yaşam imkânı sunmayı amaçladıklarını söyledi.
 ‘Engelsiz Yaşam Birimi’ hakkında bilgi veren Prof. Dr. Turgut,  işe Selçuk Üniversitesi bünyesindeki engelli öğrencilerin sayılarının tespiti ile başlayacaklarını söyledi. 
Prof. Dr. Turgut,  “Öğrencilerin engel türleri ve yetersizlikleri ile bu yetersizlikten etkilenme derecelerinin çeşitliliği, öğrencilerin ihtiyaçlarının tanımlanması ve giderilmesine yönelik verileri çıkaracağız. Tüm bu çalışmalar için ‘Engelsiz Yaşam Birimi’ bünyesinde bir ekip oluşturduk. Ayrıca çalışmaya gönüllü, bilgilenmeye açık, üst kademelerle öğrenciler arasında koordinasyonu sağlayacak niteliklerde üniversitemiz Tıp, Mühendislik ve Mimarlık, Mesleki Eğitim, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı ile Bilgi İşlem Dairesi’nde alanla ilgili öğretim elemanlarından görevlendirilmeler yapacağız” dedi.
Kürşat Turgut, “Sorunların tespitinin ardından engelli öğrencilerin sağlık, özel eğitim, akademik ve psikolojik ihtiyaçları, mekân ve ulaşım düzenlemeleri ile sosyal ihtiyaçlarını ilgili fakülte ve birimlerden karşılayacağız. Konu ile ilgili her fakülte ve birimde bir sorumlu belirleyeceğiz. Bilgi-işlem uzmanları ile bu alanda yapılan çalışmaların online tanıtımı, duyuruları, online bilgi paylaşımları ve sabit bir web sitesi ile engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA