• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk’ta Dünya Sosyal Hizmet Günü
21 Mart 2018 Çarşamba 15:47

Selçuk’ta Dünya Sosyal Hizmet Günü

Selçuk Üniversitesi'nde “Dünya Sosyal Hizmet Günü” adlı panel düzenlendi.

Panele, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Dönmez, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Karakuş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seher Ersoy Quadır, Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Bilal Erdoğan, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Konya Şube Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Osman Akbaba, Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Selçuklu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nde Sosyal Hizmet Uzmanı Tahir Sözen, Hacettepe Üniversitesi İktasadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Tuncay, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi İnsan Odaklı Farkındalık Topluluğu Başkanı Esra Akca “Topluluk olarak sosyal hizmetin farkındalığını oluşturmak için her kesimden insanlara ulaşmaya çalışıyor ve farklı düşüncelere sahip insanların etkileşimini sağlamaya çalışıyoruz, bu yıl kurulan yeni bir topluluk olmamıza rağmen kısa zamanda hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için pek çok adım attık ve atmaya da devam edeceğiz ” dedi.

“ÇEVREYLE İLGİLİ ÇOK FAZLA ÇALIŞMA YOK”

Sosyal hizmet uzmanlarının çevreyle ilgili çok fazla çalışmalarının olmadığını söyleyen Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Konya Şube Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Osman Akbaba “Ancak çevre konusu biraz daha hali hazırda karşı karşıya kalan diğer sosyal sorunların, yönetilemez sorunlar olarak mesleğimizin gündemini birinci dereceden meşgul etmesinden dolayı  genellikle daha arka plana bırakılan bir konu olarak karşımıza çıktığı da bir gerçektir” şeklinde konuştu. Sosyal Hizmet Uzmanı Akbaba çevresel kalkınmanın bir yerde yaşayan bireylerin fiziki, insani, sosyal, finansal çevresel ve toplumsal gibi çeşitli içeriklere sahip değerleri sağlayan planlı bir uğraş olduğunu da vurguladı.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN BÖYLE GÜNLER ÖNEMLİ”

Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Bilal Erdoğan, herkesin Sosyal Hizmet gününü kutlayarak bu günün önemine dikkat çekti. Böyle günlerin, gerek meslekte ve gerekse alanda tanıtılması, alanda yaşanılan sorunların tartışılması, farkındalıkların oluşturulması noktasında bir fırsat olduğunu ifade etti. Bu günün bir yıla yayılması gerektiğinin altını çizen Bilal Erdoğan “ Bu günü 365 güne yayabilirsek bugündeki sinerjiyi bir yıl boyunca kullanabilirsek o zaman bu yılın teması olan sürdürülebilirlik ve önceki yıllarda ve bundan sonraki yıllarda temaların ve konuların bir anlamı olur. Ben genç meslektaşlarımın her birinin bu haysiyet dünyasında birer elif olmalarını diliyorum” diye konuştu.

SOSYAL HİZMET EŞİTLİĞİ TEMEL ALIR

Sosyal Hizmetin insan haklarını, sosyal adalet ilkelerini temel alan bir meslek ve disiplin olduğunu kaydeden Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Karakuş “Çünkü eşitlik ve sosyal adalet meseleleri, hizmet ve amacın doğasını tanımlama girişiminin merkezindedir. Sosyal hizmet bireylerin ailelerin grupların toplulukların kuruluşların refahını artırmak ve sosyal adaletin sağlanmasını ve yaygınlaştırılmasını kendisine amaç edinir. Uluslararası sosyal hizmet tanımı bizi sosyal adalet ve ilkelerine bağlı olduğunu hatırlatmaktadır. Sosyal adalet toplumun üyelerinin, eşit haklara, korunmaya, fırsatlara sorumluluklara ve toplumsal olanaklara sahip olmasını ifade eder” diye aktardı.

“TOPLUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN SAĞ DUYULU DÜŞÜNÜN”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seher Ersoy Quadır, toplumsal sürdürülebilirliği sağlamak için herkesin sağ duyulu düşünmesi gerektiğini belirti.  Doç. Dr. Quadır çevresel sürdürülebilirlik için de az atık üretmenin, mümkün olduğu kadar az tüketmenin, dönüştürebilmenin ve özellikle üretimde yenilenebilen enerji kaynaklarını kullanmanın önemine dikkat çekti.

Panelde hediye takdimi yapıldıktan sonra kokteyle geçildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA