• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk’ta, Afrin Şehitleri anısına fidan dikildi
22 Mart 2018 Perşembe 13:00

Selçuk’ta, Afrin Şehitleri anısına fidan dikildi

Selçuk Üniversitesi’nde “Afrin Şehitleri Ormanı” oluşturulmak üzere 5 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi içerisinde Su Deposu yakınlarında 100 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fidan dikim törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Mehmet Okka ve Prof. Dr. Özdemir Koçak, Üniversite Genel Sekreteri İbrahim Halıcı, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

selcuk’ta,-afrin-sehitleri-anisina-fidan-dikildi-(2).jpg

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, törenin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerle anlamlı bir programda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu organizasyona öncülük eden Prof. Dr. Şaban Çalış hocamıza başta teşekkür ediyorum. Hocamız, Bakanlık ve Orman Bölge Müdürlüğü ile görüştü. Bizim Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımızın çok emeği var ve onlarla süreci beraber yürüttüler. Buraya Afrin Tepesi adını verip inşallah bir ‘Afrin Şehitleri Ormanı’ oluşturuyoruz. Bir de çok güzel bir Türk bayrağını burada dalgalandırmayı düşünüyoruz inşallah. Tabi bunlar önemli. Yaşanan tarihin unutulmaması için tarihe iz bırakma adına bir Afrin Tepesi, yarın 10 sene, 20 sene sonraki nesiller belki unutacak bunu ama ‘ya bu Afrin de neresiymiş? Afrin Tepesi, Afrin Şehitleri Ormanı ismi nereden gelmiş?’ sorusunu sorması lazım. Çünkü 100 yıl önce bir Çanakkale vardı, bir Kocatepe vardı, Kurtuluş Savaşları vardı. Yaşadığımız terörle mücadele süreci var. Aslında bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm hasım ve düşmanlarına karşı varoluş mücadelesi, dik duruş ve ayakta kalma mücadelesidir. Allah’ın izniyle de hep başararak zaferle çıkıyoruz ki Afrin kritik bir eşikti. Tüm teknolojik desteklere, Batı’nın tüm bilgi aktarımına, Batı’nın organizasyonuna rağmen biz orada teröristleri yok ederek başarılı olduk. Aslında biz Batı’ya karşı başarılı olduk. Bu duygu ve düşünceyi hiçbir zaman kaybetmememiz, şehitlerimizi unutmamamız lazım. Onların döktüğü kanlarla bu vatan topraklarının sulanarak bizim için yaşanır hale geldiğini unutmamız lazım. Gösterdiğiniz ilgi bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Bu konulara hassas olmanız sizlere çok daha fazla ümit bağlamamızı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Şahin’in konuşmasının ardından iğde, ıhlamur, ceviz, badem olmak üzere çeşitli çiçekli ve meyveli fidanlar toprakla buluşturuldu. Programda ayrıca kampüs alanı içerisinde 15 milyon fidan dikiminin hedeflendiği belirtildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA