• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukta 86 ülkeden bin 32 yabancı öğrenci eğitim görüyor
03 Şubat 2014 Pazartesi 10:33

Selçuk'ta 86 ülkeden bin 32 yabancı öğrenci eğitim görüyor

Selçuk'ta 86 ülkeden bin 32 yabancı öğrenci eğitim görüyor

Bünyesinde yaklaşık 74 bin öğrenci bulunan Selçuk Üniversitesi (SÜ)’nde aralarında Azerbaycan, Almanya, Türkmenistan, Hollanda, Polonya, Yunanistan, Rusya, Irak ve Kırgızistan’ın da bulunduğu 86 ülkeden bin 32 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görüyor. 
Üniversite bünyesinde Azerbaycan’dan 180, Afganistan’dan 156, Türkmenistan’dan 116, Irak’tan 76, İran’dan 37, Suriye’den 32, Çin’den 28, Kırgızistan’dan 27, Almanya’dan ve Kazakistan’dan 26, Somali’den 21, Rusya’dan ve Arnavutluk’tan 16, Tanzanya ve Endonezya’dan 15, Moğolistan’dan 14, Filistin ve Yunanistan’dan 13, Yemen’den ve Özbekistan’dan 12, Bulgaristan’dan 11, Kosova’dan 10, Pakistan’dan 9, Kenya’dan 8, Polonya ve Ahıska’dan 7, Tacikistan ve Ürdün’den 6, Mongola, Fas ve Makedonya’dan 5, Gine, Gürcistan, Hindistan ve Ukrayna’dan 4, Hollanda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Liberya, Malezya, Mısır, Nijer, Suudi Arabistan, Sırbistan, Sudan, Bosna Hersek, Çad ve Gana’dan 3, Fransa, İtalya, Zimbabve, Portekiz, Bangladeş, Belçika, Benin, Fildişi Sahili, Kamerun, Kongo Cumhuriyeti, Madagaskar, Mali, Moritanya, Mozambik ve Nijerya’dan 2, İspanya, Kanada, Arjantin, Avusturalya, Avusturya, Danimarka, Djıboutı, Eritre, Etiyopya, Filipinler, Gambiya, Guınea-Bısau, Karadağ, Kore, Kuveyt, Lübnan, Ruanda, Senegal, Tayland ve Uganda’dan 1 öğrenci bulunuyor.

EN ÇOK MÜHENDİSLİK BÖLÜMLERİ TERCİH EDİLİYOR
Selçuk Üniversitesi’ne yurtdışından eğitim almak için gelen öğrenciler daha çok Mühendislik Fakültesinin bölümlerini tercih ediyor. 218 yabancı uyruklu öğrenci Mühendislik Fakültesi bünyesindeki bölümleri tercih ederken, 112 öğrenci İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, 80 öğrenci de Tıp Fakültesinde eğitimlerini sürdürüyor.
Lisansüstü eğitimde ise Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 172 öğrenci, Fen Bilimleri Enstitüsü’nde ise 91 öğrenci eğitim görüyor.

“ÇOK ULUSLU YAPIYI KAZANÇ OLARAK GÖRÜYORUZ”
Uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarına ve anlaşmalarına önem verdiklerini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Üniversitemiz bünyesinde misafir olarak adlandırdığımız yabancı uyruklu öğrencilerimizin barınabilmelerine olanak tanıyan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip Erasmus Evi bulunmaktadır. 90 öğrenciye hizmet etme kapasitesine sahip olan Erasmus Evinde Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları ile yurt dışından üniversitemize gelen öğrencilerimiz hizmet almaktadır” dedi.
Üniversite bünyesindeki yabancı uyruklu öğrenci sayısını her geçen yıl artırma gayreti içinde olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Yabancı misafirlerimiz uluslar arası arenada üniversitemizin ve şehrimizin adını duyuruyor. Buradan aldıkları eğitimlerle ülkelerine dönüp önemli konumlara sahip olan mezunlarımız olduğunu biliyoruz. Bu da bizlere ayrı bir gurur veriyor” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA