• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukta 25 yıl sonra bir ilk
22 Haziran 2012 Cuma 11:33

Selçuk'ta 25 yıl sonra bir ilk

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 25 yıl aradan sonra bir ilki gerçekleştirerek mezuniyet töreni düzenledi.

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 25 yıl aradan sonra bir ilki gerçekleştirerek mezuniyet töreni düzenledi. 1987 yılında yapılan ilk mezuniyet töreninin ardından geleneksel hale getirilmeyen Enstitü mezuniyeti, bu yıl yapılan törenle artık geleneksel hale getirilecek. Törende farklı ana bilim dallarından 330 yüksek lisans ve 70 doktora öğrencisi mezun oldu. Törende söz alan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Selçuk Üniversitesi birimlerinin sayısı ve kalitesi açısından büyük ve nitelikli bir Üniversitedir.” dedi.

 Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Arş.Gör. Hasan Delen’in müzik dinletisiyle başlayan mezuniyet törenine, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aşır Genç, Mevlana Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Halis Altun, Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç Dr. Selçuk Reis, TÜİK Konya Bölge Müdürü Dr. Nurettin Kaya, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, dekanlar, yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

 Törende Fen Bilimleri Enstitüsü doktora dönem birincisi Matematik Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Özlem Ak Gümüş ve yüksek lisans dönem birincisi Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Elif Özdemir, mezuniyet kütüğüne isimlerinin bulunduğu künyeleri çaktı.

  “BİLİME KATKI SUNACAKLAR”

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aşır Genç, “Akademik alanda ilerleyen öğrenciler,  kendi potansiyellerini ortaya koymaya fırsat verecek, ülke için yaratıcı bilim adamlarının yetişmesine yardımcı olacaktır. Bilim adamı yetiştiren bir kurum olarak kendilerini göstermeleri için yurt içi ve yurt dışı projeleri, Erasmus Programları bu alanda önemli fırsatlar sunacaktır. Üniversiteleri dünya ve ülke çapında geliştirecek olan genç akademisyenlerimizi tebrik ediyorum ve bilime önemli katkı sunacaklarına inanıyorum.” dedi.

“BÜYÜK VE NİTELİKLİ BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

Mezun olan doktora ve yüksek lisans öğrencilerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “Selçuk Üniversitesi gerçekten de birimlerinin sayısı ve niteliği açısından çok büyük bir üniversitedir. Bu büyüklüğü mezuniyet dönemlerinde daha da derinden hissediyoruz. Her yıl hem Üniversitemizi hem de şehrimizi ülkenin ve dünyanın çeşitli konumlarında temsil edecek binlerce öğrenci mezun ediyoruz. Çoğu üniversite, mezuniyet törenlerini tek bir çatı altında toplarken, biz arzu etmemize rağmen Üniversitemizin büyüklüğünden dolayı bunu yapamıyoruz. Çünkü her yıl Üniversitemiz bünyesinde ortalama 60 civarında mezuniyet töreni oluyor.” dedi.

 “LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ SELÇUK’UN GÖNÜLLÜ ELÇİLERİ”

 Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Fen Bilimleri Enstitüsü 1987 yılında ilk mezuniyet törenini yapmış ama bu geleneksel hale gelmemiş ve bir daha tören yapılamamış. Bu yılki törenle beraber biz bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz ve bu örnek girişime destek vermek için buradayız. Üniversitenin güçlülüğünü belirleyen faktörlerden biri de bünyesinde bulunan lisansüstü programların niteliğidir. Vakıf üniversitelerinin birçoğunun lisans öğrencisi kadar bizim lisansüstü öğrencimiz var ve biz bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz. Çünkü lisansüstü öğrencileri gittikleri her yerde bizleri temsil ediyor ve  Selçuk’un gönüllü elçileri oluyorlar.” dedi.

Diplomalarını öğretim üyelerinin elinden alan doktora ve yüksek lisans öğrencileri, hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet heyecanı yaşadı. Törende farklı ana bilim dallarından 330 yüksek lisans ve 70 doktora öğrencisi mezun oldu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA