• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukluya 23 yeni park
20 Ekim 2010 Çarşamba 14:35

Selçuklu'ya 23 yeni park

Selçuklu Belediyesi tarafından Hocacihan Hanaybaşı Mahallesinde düzenlenen törenle toplam alanı 74.000 m² olan 23 ayrı parkın toplu temel atma programı gerçekleştirildi.
Selçuklu Belediyesi tarafından Hocacihan Hanaybaşı Mahallesinde düzenlenen törenle toplam alanı 74.000 m² olan 23 ayrı parkın toplu temel atma programı gerçekleştirildi.
 
Selçuklu Belediyesi hayata geçirdiği yeşil alan ve çocuk parkları projeleriyle Selçuklu’nun yaşam değerini yükseltiyor.
Geçtiğimiz yıl 110 bin m² yeşil alan oluşturarak hizmete sunan Selçuklu Belediyesi bu yıl gerçekleştireceği yatırımlarla yeşil alan miktarını 250 bin m² ye taşımış olacak. Geçtiğimiz yıl 21 ayrı bölgede park yaparak hizmete açan Selçuklu Belediyesi, bu yıl da 23 ayrı bölgede parkın toplu temel atma programını gerçekleştirdi.
 
Hocacihan Hanaybaşı Mahallesinde gerçekleştirilen temel atma programına Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti İl Başkan Vekili Ziya Özboyacı, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bir çok şehirden daha büyük metropol bir şehre hizmet ediyoruz. Ortak akıl ve bilimsel yöntemlerle yönetme hedefiyle yola çıktık. Hemşehrilerimizle gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda yeşil alan ve park eksikliği en çok talep gören konu oldu. Hemşehrilerimizin taleplerini yerine getirme gayreti ile bölgemizde park ve yeşil alan yatırımlarına devam ediyoruz.
 
Bu çalışmalarımız bunlarla sınırlı olmayıp daha iyilerini de sizlerin hizmetine sunma gayreti içinde olacağız. Geçtiğimiz yıl 21 park yaparak hizmete açtık. Bu yıl da yine farklı bölgelerde 23 parkı yapıyoruz ve en kısa sürede hizmete sunacağız. Bu yıl gerçekleştireceğimiz çalışmalarla yeşil alan miktarını 250 bin m² ye çıkarmış olacağız. Törenimize katıldığınız için teşekkür ediyor ve parklarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Ak Parti İl Başkan Vekili Ziya Özboyacı, temeli atılan parkların Konya ve Selçuklu’ya hayırlı olmasını dileyerek “Bu güzel hizmetlerin bölgemize kazandırılmasında emeği geçenleri kutluyor ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum” dedi.
Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, vatandaşlara hizmet edecek böylesine güzel hizmetlerin temel atma ve açılış töreninde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Rahmetin bol olduğu böyle bir günde 23 parkın temel atma töreninin hayırlı olmasını diliyorum. Bölgemizi modern ve yeşil içinde bir yapıya kavuşturmak için büyük gayret gösteren Selçuklu Belediye Başkanımıza ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, kentte yaşayan herkesin huzuru ve mutluluğu için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirterek “Konya’mız büyük hizmetler alıyor ve her geçen gün daha da büyüyor. Aynı zamanda nüfusu da hızla artıyor. Belediyeler de artan nüfusa paralel olarak hizmetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu hizmetler nedeniyle Selçuklu Belediyesine teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
 
Konuşmalardan sonra 23 parkın temeli protokol üyeleri tarafından atıldı. Temel atma töreni yapılan parkların mahalle ve sokakları ise şöyle; Akşemsettin Rahat Sk., Bedir Aday Sk., H.Hacılar Saray Cad., K.İhsaniye Zemzem Sk., Sancak Bircanlı Sk., Selahattin Eyyubi Güldemet Sk., Ş.Şamil İskender Sk., Aydınlıkevler Zeybek Sk., Bedir Şairan Sk., Gazali Diktaş Sk., Malazgirt Akses Sk, Musalla Bağları Ş. Ahmet Değerli Sk., Süleyman Çelebi Meşale Sk., Şeyh Şamil Tanzim Sk., Erenköy Vaka Sk., M. Akif Taraftar Sk., Sancak Mimber Sk., Selahattin Eyyubu Canveren Sk., Sille Ak Tekpınarlı Sk., Sille Parsana Hicran Sk., Yazır Çetinerler Sk., Hocacihan 100.Yıl Arzum-Bozacı Sokak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA