• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukludan Suriye yönetimine kınama
30 Mayıs 2012 Çarşamba 16:39

Selçuklu'dan Suriye yönetimine kınama

Selçuklunun kardeş şehri Hama başta olmak üzere bir çok kentte sivillerin hayatını kaybetmesi üzerine Selçuklu Belediyesi Suriye yönetimini kınayan bir mesaj yayınladı.

Selçuklu’nun kardeş şehri Hama başta olmak üzere bir çok kentte sivillerin hayatını kaybetmesi üzerine Selçuklu Belediyesi Suriye yönetimini kınayan bir mesaj yayınladı. 
 
Selçuklu ile Hama’nın kardeş şehir olduğuna vurgu yapılan kınama mesajında, Suriye yönetiminin kendi halkını öldürmesinin kabul edilemez olduğu belirtilerek, buna bir son verilmesi istendi.

Suriye halkının kendi yönetimleri tarafından öldürülmesinin üzüntü verici olduğu belirtilen kınama mesajı şöyle: “Suriye’de uzun süredir devam eden çatışmalarda çok sayıda masum sivil hayatını kaybetti. Suriye ordusunun ülke genelinde yerleşim birimlerinde ağır silahlarla yürüttüğü operasyonlarda,  insanlar ölüyor. İnanç ve kültür birliğine sahip olduğumuz kardeş Suriye halkının, yönetimin zulmüne maruz kalması, bir çoğunun hayatını kaybetmesi üzüntü vericidir. Dünyanın bu zulme seyirci kalması ise kabul edilemez. Suriye yönetiminin kendi halkını katletmesini kınıyoruz. Kardeş Hama kenti halkına ve tüm Suriyeli kardeşlerimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Dualarımız onlarladır. Ülkedeki savaşın bir an önce sonlandırılarak barış ve kardeşliğin sağlanmasını temenni ediyoruz. Türkiye’ni bu konuda yürüttüğü çalışmaların, gösterdiği çabanın başarılı olmasını diliyoruz”


 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA