• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu’dan örnek proje: “Hatıra Yaz Okulu”
20 Temmuz 2017 Perşembe 11:49

Selçuklu’dan örnek proje: “Hatıra Yaz Okulu”

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi ve Konya İnsani Yardım Derneği (İHH) işbirliğinde eğitimlere başlayan "Hatıra Yaz Okulu" öğrencilerini ağırladı.

Selçuklu Belediyesi, proje destek programı kapsamında sivil toplum kuruluşları ve derneklerle örnek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Konya İHH işbirliği ile düzenlenen "Hatıra Yaz Okulu" Konyalı yetim ve muhtaç 100 öğrenciyle eğitimlere başladı. Yaz okuluna katılan ve 8 hafta süresince dini eğitimin yanı sıra birçok kültürel, sosyal ve sportif etkinlikle tatili dolu dolu geçirecek olan öğrenciler etkinlik kapsamında Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı ziyaret etti. Ziyarette İHH Konya Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sami Uysal, Proje Koordinatörü Fatih Çetinkaya ve eğitmenler de yer aldı. Projeye katılan çocuklara çağrı yapan Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaz okulu geleceklerine ışık tutacağını ve bu mirası gelecek nesillere taşımaları gerektiğini söyledi.

"Yaz Okulu Geleceğinize Işık Tutacak"

Selçuklu Belediyesinin şehre değer katan projelere destek verdiğini ifade eden Başkan Altay, "Bu kapsamda İHH da, "Hatıra Yaz Okulu" ismiyle çok güzel bir proje yürütüyor ve sizin için eğlenceli bir yaz okulu oldu. Hem dinimizi öğrendiniz, hem de birçok etkinlik yaptınız. Bu proje hayatınızın bir bölümünde sizin için bir mutluluk, geleceğinize önemli bir mihenk taşı oldu ve bunu unutmazsınız. Yazı böyle güzel geçirmenize vesile olanlara, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Burada özellikle gönüllü eğitmenlerinize teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Selçuklu Belediyesi olarak biz de bu güzel projeye destek veriyor ve böyle bir projeye ortak olmaktan da çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnşallah burada öğrendiğiniz faydalı bilgiler bundan sonraki yaşamınızda size önemli bir ışık olacaktır" dedi.

"Eğitim ve gençlik faaliyetleri büyük önem taşıyor"

Eğitim ve gençlik faaliyetlerinin büyük önem taşıdığını aktaran Başkan Altay, "Sizlerden de bir şeyler talep ediyoruz. Yarın sizlerde büyüyeceksiniz ve ülkemiz için önemli insanlar olacaksınız. Sizler de gençlerle görüşmeyi, onları yetiştirmek için çaba sarf etmeyi ihmal etmeyin. Bugün nasıl büyükleriniz sizinle ilgileniyorsa, sizlerde başka çocuklarla, başka gençlerle ilgilenirseniz bu bir silsile devam eder. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Öğrenirken eğleniyorlar"

Konyalı yetimlerin yaz tatilini verimli değerlendirmeleri, ilmi ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen yaz okulu yetim çocukların tatil boyunca eğlenirken yeni bilgiler öğrenmelerine katkı sağlıyor. Sabah Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı ve ilmihal gibi derslerle başlayan okul, öğleden sonrada çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Ayrıca düzenlenen kültürel gezi ve faaliyetlerde çocuklar hem geziyor hem öğreniyor. Proje kapsamında müze, bilim merkezi ziyaretleri, hayvanat bahçesi gibi gezilerin yanı sıra havuz, futbol, at binme gibi sportif faaliyetler de yapılıyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA