• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukludan  bir eser daha
19 Mart 2014 Çarşamba 17:46

Selçuklu'dan bir eser daha

Selçuklu Belediyesi tarafından basımı yapılan Selçuklu’da Bilim ve Düşünce Sempozyumu Tebliğ kitabı”, düzenlenen programla tanıtıldı.
 
Selçuklu Belediyesi, Kadim Medeniyet Selçuklu mirasına yapmış olduğu kültürel çalışmalara yenisini ekledi.
 
Selçuklu’da Bilim ve Düşünce Sempozyumu Tebliğ kitabının tanıtımı yapıldı. 2 bin 189 sayfa ve dört ciltten oluşan eserde toplam 103 ilim adamının tebliği yer alıyor..
 
 
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muhsin Kar, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Alim Gür, Prof. Dr. Mustafa Demirci, Basın Konseyi Başkanı Ömer Kara, çok sayıda akademisyen ve basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  
 
Cumhurbaşkanlığınca himaye edilen ve Selçuklu Belediyesince düzenlenen “II. Uluslararası Selçuklu Kültür ve Medeniyeti Bilim ve Düşünce Sempozyumu’nun 2011 yılında gerçekleştirildiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Sempozyuma, yurt içi ve yurtdışından çok değerli ilim adamlarımız tebliğleriyle katılarak bilgilerini bizimle paylaşmıştı. Burada bulunmamızın nedeni;  İlim adamlarımızın tebliğlerinin yayın hayatımıza 4 ciltlik bir eser olarak kazandırılmış olmasının mutluluk ve heyecanını sizlerle paylaşmaktır” dedi.
 
- Sempozyum Kitabı 4 Cilt, 2 bin 189 sayfadan oIuşuyor
 
Selçuklu’da Bilim ve Düşünce Sempozyumu Tebliğ Kitabı hakkında bilgi veren Başkan Altay, şunları kaydetti:
 
“Kitabın 'İslami İlimler' bölümüne ayrılan ve 522 sayfa olan 1. cildinde, toplam 23 ilim adamının tebliği yer alıyor. 'Düşünce ve Felsefe' bölümlerinin yer aldığı ve 569 sayfa olan ikinci ciltte ise 26 tebliğ bulunuyor. 'Tabii Bilimler' bölümünü içeren ve 478 sayfa olan kitabın üçüncü cildinde ise 24 ilim adamına ait tebliğ metinleri yer alıyor. Kitabın dördüncü cildi 'Entelektüel Hayat' bölümüne ayrılmış. 620 sayfadan oluşan bu ciltte, 30 tebliğ metni yer alıyor. Editörlüğünü Prof. Dr. Mustafa Demirci, Doç. Dr. Ali Temizel, Doç. Dr. M. Ali Hacıgökmen ve Yrd.Doç.Dr. Sefer Solmaz’ın yaptığı, 'Selçuklularda Bilim ve Düşünce Sempozyumu Tebliğ Kitabı' toplam 2.189 sayfa ve dört ciltten oluşuyor. Dört cildin kutu içerisinde sunulduğu eser de toplam 103 ilim adamının tebliği yer alıyor. Önemli bir sempozyumu gerçekleştirmek ve bildirilerini yayın hayatımıza kazandırarak bilim dünyasına armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eserin yayına hazırlanmasında ve yayınlanmasında, emeği geçen; düzenleme ve bilim kurullarında yer alan herkese teşekkürlerimi sunuyorum…” 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA