• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukludan 12 aileyi misafir edecek
25 Kasım 2011 Cuma 17:10

Selçuklu'dan 12 aileyi misafir edecek

Van da yaşanan depremlerin ardından evlerini kaybeden ve yaşamları alt üst olan depremzedelere Selçuklu Belediyesinden yardım eli uzandı.
Van da yaşanan depremlerin ardından evlerini kaybeden ve yaşamları alt üst olan depremzedelere Selçuklu Belediyesinden yardım eli uzandı. Selçuklu Belediyesi ve İHH 70 kişi den oluşan 12 aileyi Konya’ya yerleştirdi.
Van da yaşanan depremlerden sonra kalacak yer sorunu yaşayan Vanlı ailelere Selçuklu Belediyesinden yardım eli uzandı. Selçuklu Belediyesi ve İHH işbirliği ile Konya’ya getirilen 70 kişiden oluşan 12 Vanlı depremzede aile Konya’ya yerleştirildi. Selçuklu Belediyesi şefkatevleri ile İHH tarafından Konya da tutulan evlere yerleştirilen depremzede aileler, Van da kalıcı konutlar inşa edilene kadar burada barınacaklar.
 
Selçuklu Belediyesi’nde coşkuyla karşılanan depremzede aileler, gösterilen ilgi karşısında büyük memnuniyet duydu. Vanlı aileleri karşılayarak Belediye Sosyal tesislerinde bir araya gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, toplam 70 kişiden oluşan 12 aileyi Konya’ya getirdiklerini söyledi.
Başkan Altay Vanlı ailelerin evleri inşa edilene kadar Selçuklu Belediyesi şefkatevlerinde konuk edileceğini belirterek, “Van da yaşanan felaketin ardından siz değerli kardeşlerimizi burada konuk etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Hepiniz Selçukluların başkenti Konya’ya hoş geldiniz. Şehrimizde sizi en iyi şekilde konuk etmek için elimizden geleni yapacağız. Van da evleriniz yeniden inşa edilene kadar hepiniz konuğumuzsunuz. Hepiniz tekrar geçmiş olsun, hoş geldiniz.” dedi.
 
Selçuklu Belediyesi sosyal tesislerinde yemek ikram edilen Vanlı aileler daha sonra Selçuklu Belediyesi şefkatevlerine yerleştirildiler. Depremzede aileler, Selçuklu Belediye Başkanı uğur İbrahim Altay’a, kendilerini güler yüzle karşıladıkları, barınabilecekleri sıcak bir yuva temin ettikleri için teşekkür ettiler. Depremzede ailelere mensup ahmet isminde bir çocuk Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın yanına gelerek aileleri adına teşekkür etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA