• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukluda zabıtadan Ramazan denetimi
18 Ağustos 2009 Salı 14:28

Selçuklu'da zabıtadan Ramazan denetimi

Selçuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle halk sağlığı denetimlerini artırdılar

Selçuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle halk sağlığı denetimlerini artırdılar. Ekipler ilçede bulunan alışveriş merkezleri, kasaplar, fırınlar, pastaneler ve semt pazarlarında denetimlerini artırdılar.

Denetimlerde umuma açık sıhhi müesseseleri de denetleyen ekipler,  işyerlerinin temizliği, satılan ürünlerin kalite ve son kullanma tarihleri, resmi belge kontrolü ve ammeye ait alanların işgal edilmesi gibi konularda incelemelerde bulundular. Denetim ekipleri ayrıca semt pazarlarında Pazar esnafını ve satılan ürünleri de denetleyerek vatandaşlara hijyenik ölçülerde tüketim imkanı sağlamaya çalışıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Amacımız ilçe halkının sağlıklı ve huzur içinde alışveriş yapmalarına yardımcı olmaktır” dedi.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte alınan tedbirler kapsamında denetimleri bir kat daha artırdıklarını dile getiren Başkan Altay; “Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz günlük denetimlerde bulunmaktalar. Resmi ve Bayram Tatilleri dahil haftanın her günü mesai yapan ekiplerimiz ilçede bulunan sıhhi müesseseleri kontrol etmektedir. Semt pazarları, kaldırımlar ve ammeye ait olan yerlerin de kontrol edildiği çalışmalar sabahın erken saatlerinde başlamakta ve gece yarısı sona ermektedir. Ekiplerimiz her sabah fırın, kasap, bakkal ve market gibi alışveriş yerlerini denetlemekte ve insan sağlığına uygun olmayan ürünler ve satıcıları hakkında gerekli kanuni işlemler yapılmaktadır.” dedi.    

Denetimlerde ilçede bulunan alışveriş merkezleri, fırınlar, pastaneler, kasap, büfe, bakkal gibi ticari işletmelerin genel olarak temiz olduğu ve kanunlarda belirtilen kurallara uydukları gözlendi. Ekipler ayrıca gidilen iş yerlerinde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, sıhhi ve gayri sıhhi müesseselerle ilgili değişikler konusunda esnafları bilgilendiriyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA