• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukluda yeni mahalle konağı
26 Eylül 2012 Çarşamba 13:55

Selçuklu'da yeni mahalle konağı

Konyanın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yaptırılacak çok amaçlı Sancak Mahalle Konağının temeli atıldı.
Sancak Mahallesi 23 Nolu Zeki Altındağ Aile Sağlığı Merkezi yanındaki alana yapılacak mahalle konağının temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya ve Hüseyin Üzülmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram ve Karatay Belediye Başkan Vekilleri, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ile davetliler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, her alanda ilçe halkına hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde temel atma törenlerine 6 spor salonunun temelini atarak devam edeceklerini belirten Başkan Altay, “Selçuklu Belediyesi olarak her alanda ilçe halkına hizmet etmeye çalışıyoruz. Selçuklu’nun bir yandan yapılaşması ve altyapı çalışmaları devam ediyor, diğer yandan da sosyal belediyecilik yatırımları sürüyor. Bugünlerde ilçe genelinde asfalt kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl 10 milyon parke, 150 bin ton asfalt yapıyoruz. Bir taraftan altyapı eksikliklerini giderirken, mahallede sosyal hayat adına sosyal tesisler de inşa ediyoruz. Bu sosyal tesis Selçuklu’da 6. sosyal tesisimiz olacak. Bugüne kadar 5 mahalle konağımız tamamlandı ya da yapım aşamasında” dedi.
Başkan Altay, ilçenin en büyük mahallelerinden birisi olan Sancak Mahallesine geçen yıl 2 park yapıldığını, şuan bir sosyal tesisin temelini attıklarını, önümüzdeki günlerde de bir yüzme havuzu inşaatına başlanacağını açıkladı. Selçuklu’nun yaşam değerini ve kalitesini artırarak insanların sosyal olarak bir araya gelmesi için bu hizmetlerin yapıldığını anlatan Başkan Altay, Sancak Mahalle Konağı ile ilgili, “Bu tesisimiz bin 500 metrekare alanda 1 milyon 350 bin TL’ye mal olacak. Tesislerimizi genellikle mahallelerde sağlık ocaklarının yanına inşa etmeye çalışıyoruz. Çünkü mahalle dokusunun oluşması adına insanların bir araya gelmesi açısından bu mekanlar önemli. 3 sanat atölyesi, 3 derslik, sağlık odası, kütüphane ve okuma salonu, internet, kabul günü salonu, çocuk kulübünün yanı sıra plates ve fitness salonları, manikür-pedikür, kuaför ve cilt bakımı, eğitim salonu, idari odalar ve personel dinlenme odaları yer alacak. 1 milyon 350 bin TL’ye mal olacak Sancak Mahalle Konağı 240 günde tamamlanarak hizmete açılacak. Kütüphanede bizim önemli hizmetlerimizden birisi. Şuanda 9 kütüphanemizde 77 bin 500 kitap ve 22 bin 500 üyeyle her yaş gurubundan insana hizmet veriyoruz. Ayrıca her şey grubundan vatandaşımızı okuma kampanyalarına teşvik ediyoruz” diye konuştu.
AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak’ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın son dönemlerde sosyal belediyecilik hizmetleriyle tanıştığını söyledi. Bu tesislerin sosyal belediyecilik adına önemli yatırımlar olduğunu ifade eden Başkan Akyürek, “Selçuklu Belediyemiz önemli hizmetlere imza atıyor, belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Selçuklu ilçemiz Türkiye’nin en modern ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor” şeklinde konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ise konuşmasında, partilerinin iktidara gelmesiyle belediye hizmetlerinin durmadan devam ettiğini kaydetti. Yaklaşık 1 yıl sonra yerel seçimlerin yapılacağını dile getiren İlhan Yerlikaya, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyecek şer odaklarına karşı herkesin duyarlı olmasını istedi.
AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de, AK Partili belediyelerin çalışmalarının örnek olduğunu kaydederek, mahalle konağının hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın duası eşliğinde protokol üyeleri butona basarak Sancak Mahalle Konağı’na ilk harcı döktü.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA