• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçukluda yaz kuran kurslarına yoğun ilgi
28 Haziran 2013 Cuma 15:42

Selçuklu'da yaz kuran kurslarına yoğun ilgi

Türkiye genelinde Gel Bu Yaz, Kuran-ı Gönlüne Yaz sloganı ile başlatılan yaz Kuran kursları Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu İlçe Müftülüğü işbirliği ile..
“Gel Bu Yaz, Kur’an-ı Gönlüne Yaz” sloganı ile tüm Türkiye’de başlayan yaz Kur’an kursları, Selçuklu ilçesinde bulunan 22 okulda da başladı. Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu İlçe Müftülüğü işbirliğinde protokolle hayata geçirilen yaz Kur’an kurslarında ilçe genelinde 6752 öğrenci Kuran-ı Kerim’i okuma, anlamını öğrenme ve temel dini bilgiler eğitimi alıyor. 326 müftülük ve 38 İlçe Milli Eğitim personelinin görev aldığı kurslarda öğrencilerin yemek ihtiyaçları Selçuklu Belediyesi tarafından sağlanıyor. Haftanın 5 günü devam eden kurslarda öğleden önce Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler dersi verilirken öğleden sonra sportif ve kültürel (sinema, piknik, yüzme, futbol vb.) faaliyetler  düzenleniyor.
 
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaz Kur’an kursları kapsamında Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu’na ziyaret gerçekleştirdi. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca ve Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Okutan ile beraber Kur’an-ı Kerim eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldiler. Sınıfları gezen Altay, Koca ve Okutan öğrencilerle sohbet ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
 
“Okullar hayat olsun” projesinin çocukların daha iyi fiziksel ortamlarda eğitim almaları için iyi bir başlangıç olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“ Artık çocuklarımız fiziki olarak daha iyi ortamda eğitim alıyorlar. Bu tatil döneminde çocuklarımız dini eğitiminin yanı sıra birçok sosyal ve kültürel faaliyette de bulunacaklar. İnşallah dönemin sonunda iyi bir programla bunu neticelendiririz. Önümüzdeki yıllarda bu organizasyonların daha geliştirerek devam etmesini diliyor, emeği geçen herkese ve yaz Kuran Kursları’na katılan çocuklarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Yaz döneminde ilçe genelindeki okullarda açılan yaz Kur’an Kursları ile çocukların dini eğitim öğrenmelerinin yanı sıra sosyal ve sportif faaliyetlere katılma imkanı bulduklarını söyleyen Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, “Gerçekleştirilen bu faaliyetleri Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Müftülüğü’nün katkıları ile birlikte yürütüyoruz. Katkılarından dolayı başkanımıza ve müftümüze teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yaz tatilinde de daha planlı sosyal ve sportif faaliyetlerle daha dolu dolu bir yaz Kur’an Kursu gerçekleştirilecek” dedi.  
 
Yaz Kur’an kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum diyen Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Okutan,“ Sizleri buraya gönderen anne ve babalarınıza öncelikle teşekkür ediyoruz. Çünkü Peygamber Efendimiz (S.A.V) de hadislerinde “Bir annenin babanın geride bırakacağı en güzel miras ahlaklı, terbiyeli, vatana ve millete faydalı, hayırlı bir evlattır” diyor. Anne babalarınız da sizlerin burada alacağı eğitimle övünç duyacaklar. Ben bu ortamı sağladığı için başta sayın Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze ve bize her konuda maddi ve manevi destek sağlayan Selçuklu Belediyesi başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum.”dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA