• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu’da trafik eğitim parkı yapılıyor
24 Eylül 2017 Pazar 17:00

Selçuklu’da trafik eğitim parkı yapılıyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, çocukların trafik eğitimini küçük yaşlarda kazanmalarını sağlamak ve trafikte kurallara uyan bilinçli nesiller yetişmesi amacıyla ilçeye Çocuk Trafik Eğitim Parkı kazandırıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sancak Mahallesi'nde yapımına başlanan ve çalışmalarda sona gelinen Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Altay, Selçuklu'nun en önemli ve değerli yatırımlarını çocuklar için yaptıklarını ifade etti. Selçuklu Belediyesi'nin örnek bir proje daha yürüttüğünü ifade eden Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Trafik Eğitim Parkı 9 bin metrekarelik alanda 2 milyon TL'ye mal olacak bir yatırım. Parkımızın büyük bir kısmını tamamladık. Buradaki hedefimiz 58 kişilik simülasyon merkezinde ilköğretim çağındaki çocuklarımıza teknik ve bilimsel olarak bilgiler verdikten sonra, mekansal olarak hazırladığımız alanlarda hem yaya olarak hem de kendileri için uygun araçları kullanarak trafiği yerinde bizzat öğrenmelerini sağlamak. İçerisinde yer alan ve hafta sonu ailelerin hoşça vakit geçirebileceği bir kafeterya alanı, otoparkları ve yeşil alanlarıyla Selçuklu yeni bir değer daha kazanıyor" dedi.

"Trafik sorunu eğitimle çözülür"

Trafik eğitiminin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Altay, "Ülkemiz geliştikçe trafik de en önemli problemlerimizden biri haline dönüştü. Bunun tek çözümü de eğitim. Çocuklarımıza bu konuda küçük yaşlarda görsel ve uygulamalı eğitim vererek gelecek nesilleri kazanmayı ve şehrimiz adına önemli bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Siz ne kadar düzenleme yaparsanız yapın eğer insanlar kurallara uymuyorsa otopark işini ve trafik problemini çözmek mümkün değil. Onun için kurallara

uyan, trafikte daha güvenli nesiller oluşturmak adına böyle bir yatırımı Selçuklu Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. Trafik eğitim parkının hazırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Selçuklu’da trafik eğitim parkı yapılıyor

Selçuklu’da trafik eğitim parkı yapılıyor

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA